Jedan od najstandardnijih igrača Osijeka priznaje Modrima veliku kvalitetu, ali se svakako nada pozitivnom rezultatu.

Osijek će krajem ovoga tjedna gostovati u Maksimiru. Svi oni koji su u četvrtak navečer gledali Dinamo u ogledu s češkom Viktorijom zaključili su da su Modri zaista ove sezone jako dobri, što se posebno odnosi na njihove nastupe u Europskoj ligi. Domagoj Pušić u najavi predstojećeg derbija u HNL-u kaže:

Gledao sam ih i uvjerio u ono što smo svi znali i ranije. To je najkvalitetnija momčad u HNL-u, vrijedna respekta i na visokoj europskoj razini. Ne znam, doduše, koga će njihov trener poslati na teren protiv nas, ali za koga god se bude odlučio to ne mijenja puno na stvari. Naime, Dinamov igrački kadar je takav da su svi igrači vrlo kvalitetni, što ipak ne znači da mi u toj utakmici ne vidimo svoju šansu.

„Moramo podići razinu naše igre“

Pušić je svjestan da će nedjeljni dvoboj biti dosad najzahtjevniji za Osječane u nastavku sezone jer će s druge strane ipak biti puno jači suparnik u odnosu na sve prethodne.

Očekujem tešku utakmicu, to nije upitno, ali idemo pokušati nešto napraviti. Bodovni je ulog u svakom susretu isti, sigurno nećemo unaprijed prihvatiti poraz. Prije svega moramo podignuti razinu svoje igre jer, iskreno, ni mi igrači nismo baš zadovoljni onim što smo pokazali u prethodna tri dvoboja. Imamo dvije uzastopne pobjede, međutim, svjesni smo da to nisu bila naša optimalna izdanja.

Nužna je maksimalna koncentracija

Jasno je da se dosta toga u igri treba poklopiti da bi se protiv lidera i prvaka ispunila rezultatska očekivanja..

Nužno će biti maksimalno koncentriran tijekom cijele utakmice u defanzivnim zadaćama, ali i ne gubiti olako loptu kada je osvojimo i imamo u svome posjedu. Nije floskula da je u nogometu sve moguće. Zato i je toliko zanimljiv što favoriti ne moraju uvijek osvojiti bodove. Nismo mi sada baš nekakvi autsajderi, bez obzira na snagu Dinama, da ne bismo mogli napraviti nešto više. Uopće ne gledam tako, uostalom, naša utakmica s njima je svakako derbi jer se sastaju prvi i drugi na tablici.

Osijek je prethodnih godina znao osvajati bodove u Maksimiru, u dva navrata je i pobjeđivao pod Zekićevim vodstvom. Pušić se nada dobrom rezultatu i u nedjelju:

Imamo određenih problema s ozljedama nekih standardnih igrača, no neki drugi igrači čekaju svoju priliku. Idemo odigrati dobro i borbeno, vjerujući da možemo biti uspješni kao na nekim ranijim gostovanjima kod Modrih.