Gledajući Modre i formu u kojoj igraju, jasno je da će Osječani morati biti jako dobri da bi se kući vratili zadovoljni.

Došlo je vrijeme za treći međusobni ogled Dinama i Osijeka ove sezone. Prethodna dva riješili su Modri u svoju korist, prvo je u Maksimiru bilo 2:1, a potom u Gradskom vrtu 2:0 za državnog prvaka koji uvjerljivo vodi na prvenstvenoj ljestvici. Činjenica je da je ovakav Dinamo favorit protiv svakog protivnika na domaćoj sceni, ali isto tako znamo da su Osječani prijašnjih godina znali odigrati vrlo dobre utakmice protiv najjačih takmaca.

I Osijek vidi svoju šansu

Nogomet zna biti itekako nepredvidiv, pa je teško nešto unaprijed prognozirati. Zna se i Bjeličinim izabranicima dogoditi poneka neuvjerljiva partija, pa im se zadesi remi s Rudešom (doduše na samom početku natjecateljske godine), nedavno i neizvjestan dvoboj s Istrom 1961. koja je u Zagrebu pokleknula tek u 86. minuti iz kaznenog udarca. Dakle, nema sigurnih bodova ni za koga.

Veliki motiv i želja

Šteta je što Zekić nije u situaciji izvesti na teren trenutno najbolji sastav. Neće biti Bočkaja, Kleinheislera i Hentyja, no izostanci se ponavljaju iz utakmice u utakmicu i teško je na njih utjecati. S nešto drukčijom postavom će naš stručni stožer krenuti u ovaj susret, a moguća su i poneka iznenađenja u početnoj jedanaestorici.

Jasno je svima da ih čeka iznimno kvalitetan domaćin, maksimalno ispunjen samopouzdanjem koji sada ima i poticajnu atmosferu na tribinama, među svojim navijačima. Sve to ukazuje na činjenicu da će Osijek morati biti u svom najboljem izdanju da bi Maksimir napustio zadovoljan!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL