Ništa ovoga trenutka Bijelo-plavima i svima u Klubu nije važnije od pobjede koju očekujemo protiv „Farmaceuta“.

Ništa nogometašima Osijeka, stručnom stožeru i Upravi našeg Kluba ovoga trenutka nije, niti može biti važnije od utakmice koja nas ove nedjelje od 17,30 sati očekuje protiv Slaven Belupa. I samo o njoj razmišljamo, o tomu kako osvojiti bodove i započeti novu uspješnu seriju u koju vjerujemo. Ako smo svi zajedno nakon gostovanja u Maksimiru zaključili da je bilo i slabo i bojažljivo, zapravo nedopustivo mlako, onda je sada na igračima pokazati se u sasvim drukčijem izdanju.

Iskazati homogenost na terenu

Šok terapija ovoga tjedna morala bi rezultirati prije svega maksimalnom borbenošću, neupitno izraženom voljom i željom da se osvoje bodovi u vrlo bitnoj utakmici za trenera Zekića i njegove izabranike. Od prvog do posljednjeg, koji će danas biti na terenu, zahtjeva se angažman nakon kojega nitko u Klubu, a ni među navijačima, neće postavljati pitanje jesu li dali sve od sebe. Svi do jednoga. Ovo je ogled u kojem momčad mora iskazati homogenost i pristup u kojem neće biti nikakvog alibija. Znaju to osječki nogometaši i stoga ih očekujemo u „ratničkom“ izdanju, baš po onoj klupskoj krilatici „Ratnici na terenu“. Jednostavno danas nema uzmaka u tom smislu, a onaj tko nije spreman razmišljati na taj način, bolje da ostane izvan svih kombinacija.

Neka proradi inat

Možda bi kod nekih mogao proraditi i inat. Čak i prema samima sebi jer su do sada ostali dužni. Prava je prilika za iskupljenje i potvrdu da Osijek i može i mora igrati puno srčanije, bolje i goropadnije nego u prethodnim nastupima, posebice protiv Dinama. Respekt ide sasvim solidnom Slaven Belupu, međutim, Osječani ove nedjelje ne smiju puno razmišljati o protivniku. Čak i da je jači i neugodniji u odnosu na „Farmaceute“. Želimo vidjeti kod Bijelo-plavih onu „glad“ za bodovima, pritisak od samoga početka kako i priliči momčadi koja se bori za drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Želimo gledati Osijek koji se trgnuo i vratio svoju prepoznatljivost. Tada će i pobjedu zasigurno biti puno lakše ostvariti.