Tekstualni prijenos utakmice protiv Belupa. Utakmica počinje u 17:30h, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 1:1

90' + 4 susret je završen podjelom bodova, Osječani su opet prokockali sigurnu pobjedu protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu, baš kao i u prvom dijelu sezone. Važni bodovi su, nažalost, izgubljeni. 

90' + 3 Dolček je u šansi da Koprivničanima donese i pobjedu. Njegov udarac iz opasne kontre Malenica je uspio obraniti. 

86' gosti su izjednačili i to nakon prekida. Slobodan udarac izveo je Delić, a visoko u osječkom kaznenom prostoru skočio Mateus i pogodio desni kut za 1:1. 

86' 1:1 - MATEUS

82' izlazi Špoljarić, u igri je Dugandžić. 

77' javna opomena za Šarliju. 

75' ušao je Dolček umjesto Menala. 

69' požutio je i Čanađija. 

66' žuti karton dobio je Bačelić-Grgić koji odmah izlazi iz igre, a na terenu je Mateus. 

64' u novom je naletu Abazaj, puca iz teške pozicije, Filipović odbija loptu u korner. 

60' Abazaj pogađa gredu! Marić ga je fino proigrao na lijevoj strani šesnaesterca, Albanac je došao u zonu udarca i dobro pucao, lopta je okrznula nekoga od gostujućih igrača da bi greda spasila Filipovića. 

60' susret prati 2.087 gledatelja na tribinama Gradskog vrta. 

56' još jednom Špoljarić pokušava, ovaj puta mu je udarac blokiran. 

54' druga zamjena kod domaćina. Na klupu odlazi Pušić, ušao je Lončar. 

52' velika prilika za Bijelo-plave! Grgić je loptu idealno proslijedio Špoljariću, ovaj puca s 11-12 metara, no ni ovaj puta ne pogađa gol.

48' Kamenar fino asistira Mariću koji loptu šalje na glavu Špoljariću. Mladi osječki napadač je pucao sa šest metara i prebacio vrata. 

46' počinje drugo poluvrijeme. Kod Osijeka je u igri Kamenar umjesto Ćavara. 

45' +1 kraj prvog poluvremena u kojem su Osječani propustili ostvariti uvjerljiviju prednost od minimalne koju trenutno imaju. 

44' još jedna velika prigoda za domaće! Škorić je gađao desni donji kut, lopta prolazi manje od pola metra od desne vratnice. 

43' sjajan solo-prodor Abazaja koji je "nanizao" nekoliko protivničkih igrača, ušao u šesnaesterac i pucao desnom nogom, ali je Filipović spriječio pogodak. Lopta se odbila do Špoljarića koji pokušava "škaricama", ali ni taj udarac ne završava pogotkom. Samo je korner za Osijek...

37' izlazi Jelić, ušao je Delić. 

34' Špoljarić pokušava nakon ubačaja iz kuta, nije bio precizan. 

34' sjajna prigoda za Osijek! Pilj je asistirao Mariću čiji je udarac s desetak metara Filipović obranio, lopta se odbila do Pilja koji atraktivno puca, ali samo je korner za domaćina. 

29' druga javna opomena za igrača Slaven Belupa Godu i gosti ostaju s igračem manje. 

26' žuti karton za Ćavara, prestrogo jer je bio start na loptu. 

25' dobra situacija u kojoj se našao Jelić. Pucao je gostujući napadač s lijeve strane nakon centaršuta Mentala, međutim, nije naciljao okvir vratiju. 

15' Menalo je sada bio u prodoru, ali je imao peh da nije uspio kontrolirati loptu i s njom ozbiljnije ugroziti osječkog vratara. 

14' Koprivničani su bili u kaznenom prostoru, ali nije bilo pravog udarca prema Malenici. 

12' nakon ubačaja iz kuta pokušao je i Gutieri, lopta odlazi iznad grede. 

11' Marić odlično prima loptu u šesnaestercu i spušta je za Špoljarića čiji je udarac malo iskosa s desne strane ipak blokiran. 

6' požutio je Goda.

5' Osijek je brzo došao u vodstvo. Pilj je odlično centrirao iz kornera s lijeve strane, lopta u petercu pada točno ispred Marića koji sa 4 metra ne može promašiti! Osječkom napadaču to je 11. prvenstveni pogodak ove sezone i trenutno je s Andrićem iz Dinama na vrhu ljestvice strijelaca. 

5' GOOOOOOL 1:0 - MARIĆ

3' opet je agresivni Slaven Belupo u situaciji koja je mogla biti opasna. Ponovno je Bogojević u polukontri, nema upotrebljivog ubačaja s desne strane. 

1' u 25. sekundi odmah je u prigodu Bogojević koji je dobro pucao nakon bijega po desnoj strani. Uslijedio je udarac sa 17 metara, Malenica je loptu odbio u korner. 

1' ajmo Bijelo-plavi!

Sudac je I. Pajač (Zelina), a pomagat će mu B. Zobenica (V. Gorica) i K. Ambrinac (Zagreb). 

Za Slaven Belupo će igrati: Filipović, Karamarko, Šarlija, Nowak, Goda, Vidović, Čanađija, Bačelić-Grgić, Jelić, Menalo i Bogojević. Na klupi su: Šugić, Međimorec, Plantak, Delić, Jajalo, Dolček i Mateus. 

Dakle, nakon više od deset mjeseci vratio se Muzafer Ejupi koji je dugo imao zdravstvenih teškoća, kasnije se i ozlijedio na pripremama. Danas je na pričuvnoj klupi i čeka svoju šansu. 

Iznimno važan susret Bijelo-plavi će danas odigrati protiv koprivničkog prvoligaša. Ima i nekoliko promjena u početnoj jedanaestorici Osijeka koja će izgledati ovako: Malenica, Grgić, Škorić, Gutieri, Janža, Pušić, Ćavar, Abazaj, Špoljarić, Pilj i Marić. Pričuve su: Ivušić, Lončar, Boban, Kamenar, Ejupi, Dugandžić i Šutalo. 

Pozdrav iz Gradskog vrta!