Nogometni klub Osijek sudjelovao je sa svoje četiri mlađe kategorije i ostvario odlične rezultate.

U Međugorju je prošloga tjedna održan veliki međunarodni dječji turnir pod nazivom „Međugorje Cup 2019“. Sudjelovale su i četiri momčadi Nogometnog kluba Osijek od koje su dvije na kraju osvojile naslov pobjednika. Generacija 2006. (mlađi pioniri) bila je najbolja u svojoj konkurenciji. Učenici Dražena Vidovića startali su pobjedom protiv Međugorja 3:0, potom su istim rezultatom dobili Mostar, a bolji su bili i od zadarskog Arbanasa s 2:0. U osmini finala čekao ih je Zadar kojega su Osječani svladali također 2:0. Istim je rezultatom Osijek u četvrtfinalu nadigrao Međimurje, a u polufinalu je izbacio Primorac iz Stobreča nakon izvođenja jedanaesteraca sa 4:2 (0:0). U finalu su Bijelo-plavi odmjerili snage sa Zrinjskim iz Mostara i proslavili pobjedu od 2:0.

Bogdanovi učenici stigli do finala

Godinu dana stariji dječaci, pod vodstvom Danijela Bogdana, također su došli do finala. Pobijedili su Tomislav iz Širokog Brijega s 3:0, s Pomakom iz Splita odigrali su neriješeno 0:0, dok su Omiš svladali s uvjerljivih 6:0. Osijek je u četvrtfinalu bio bolji od Splita s 3:0, a u polufinalu su odlučivali „penali“ u ogledu sa splitskim Adriaticom. Bilo je 1:1, a nakon udaraca s bijele točke  Bijelo-plavi su slavili sa 4:2. U susretu koji je odlučivao o prvom mjestu Dinamo je svladao našu momčad s 2:0.

U „penalima“ bolji od Željezničara

Generacija 2009. godišta, čiji je trener Matej Žitnjak, pobijedila je Domžale s 2:1 i Neretvu rezultatom 2:0, da bi u osmini finala bila eliminirana od Omiša u kaznenim udarcima s 3:2 (0:0). Najmlađi osječki nogometaši, predpočetnici koje trenira Josip Kovačević, startali su pobjedom nad Međimurjem 2:0, potom su bili uspješni i protiv Arbanasa s 2:1, dok su Zmaj iz Makarske deklasirali čak s 10:0! U osmini finala mostarski Zrinjski dobili su s 3:1, u četvrtfinalu su nadigrali Union iz Stobreča s 2:0, dok su u polufinalu nadjačali vršnjake iz Kamena (Ivanbegovina) sa 4:1. U finalu su još jednom odlučivali „penali“, a Osijek je ostvario trijumf nad sarajevskim Željezničarem 2:1 (1:1).  Svi su u osječkoj ekspediciji bilo oduševljeni gostoprimstvom u hotelu „Mir“ u Bijakovićima, pa se i ovom prigodom zahvaljuju svojim iznimno ljubaznim domaćinima.