Naš Ukrajinac ističe kako je teren u Rijeci specifičan i da na njemu treba biti jako dobar da bi se osvojili bodovi.

Osječani su otputovali na Kvarner gdje ih u Rijeci u nedjelju od 17,30 sati očekuje derbi 25. kola HNL-a. Trener Zoran Zekić je na put poveo sve raspoložive igrače koji su i u proteklim utakmicama konkurirali za momčad, izuzev kartoniranog Danijela Lončara.

Rujevica ima specifičan teren koji nije isti kao na drugim stadionima. Domaćinu to često daje prednost u odnosu na gostujuće momčadi koje se ne prilagode odmah toj bržoj podlozi. No, znamo što nas čeka i u tom smislu i vjerujem da ćemo se odmah prilagoditi. A to je vrlo bitno za ostvarenje dobrog rezultata, rekao je prije polaska naš veznjak Dmytro Lopa.

Ne ponoviti iste pogreške

Za osječkog Ukrajinca nema dvojbe da će utakmica u Rijeci biti pravi ispit za Bijelo-plave. Ne samo zbog činjenice da igraju drugi i treći na prvenstvenoj ljestvici.

Oni su izgubili od Dinama u prošlom kolu, mi baš i nismo bili zadovoljni bodom protiv Lokomotive pred svojim navijačima. Riječani žele popraviti dojam iz Maksimira, sigurno je da im je motiv i ostanak na drugom mjestu na koje i mi ciljamo. Ne znam u kojem sastavu će oni igrati, ali o tome ne bismo ni trebali posebno razmišljati. Važnije je promisliti što mi trebamo napraviti da bismo bili bolji i što ne smijemo ponoviti iz prethodnih susreta da nam se pogreške ne ponove.

„Moramo biti bolji nego dosad“

Osijek u drugom dijelu sezone nije  učinkovit kao što je bio ljetos i jesenas. Stoga je i manje bodova na kontu našeg prvoligaša u odnosu na očekivanja...

Ne znam koliko bi golova u Rijeci moglo biti dovoljno za našu pobjedu, no moguće je da to neće biti samo jedan. Svakako ćemo morati biti bolji u tom smislu nego što smo bili u ovim posljednjem dvobojima u Gradskom vrtu. Imamo igrače koji to mogu,zato vjerujem da ćemo biti zadovoljniji od našeg protivnika na kraju utakmice, zaključio je Lopa.