Rijeka je druga sa samo dva boda više u odnosu na Bijelo-plave koji žele zamijeniti pozicije sa svojim domaćinom.

Na red je došao i četvrti derbi kojega će osječka momčad odigrati u drugom dijelu sezone HNL-a. Nakon poraza od Hajduka i Dinama te prošlonedjeljnog remija s Lokomotivom, sada je došlo vrijeme za gostovanje na Rujevici. Rijeka je druga na tablici, tamo gdje su Osječani donedavno bili, a naš je prvoligaš stepenicu niže samo s dva boda zaostatka. U ovom kontekstu nije nevažno spomenuti da su konkurenti Lokomotiva i Hajduk u subotu ostvarili pobjede, pa borba za Europu postaje iznimno zanimljiva. Stoga je za Osijek itekako bitno ostvariti pozitivan rezultat u nedjeljnom dvoboju.

Ne razmišljati o Rijekinim izostancima

Riječani imaju svojih kadrovskih problema i u ovaj će susret ući bez većeg broja igrača koji su inače standardni kod trenera Bišćana. No, može to biti i zamka za Bijelo-plave ukoliko bi razmišljali da će im takva situacija bitnije olakšati posao. Ima viceprvak Hrvatske u svojim redovima dovoljno kvalitetnih pojedinaca i u pričuvi jer da nije tako ne bi Rijeka trenutno bila prvi pratitelj Modrih na ljestvici. Dakle, ne treba uopće razmišljati o tomu koliko će suparnik eventualno biti oslabljen na terenu, nego se u završnoj pripremi utakmice usmjeriti na ono što Osijek mora pokazati da bi ostvario svoje želje i planove.

Hrabro, strpljivo, ali i odlučno

Jasno je da na Rujevici prije svega treba biti hrabar, strpljiv, ali i odlučan. Nikakvog „divljanja“ na terenu ne smije biti, što ni u kojem slučaju ne podrazumijeva isključivo opreznu igru. Itekako treba voditi brigu o tomu kako iz čvrstog bloka što brže i opasnije izaći u opasne protunapade koji su znali biti najjače oružje naših nogometaša u prvom dijelu sezone. Prvenstveno će biti važno uspostaviti kontrolu na sredini terena, ne dopustiti domaćinu pritisak, nego se postaviti kao momčad koja zna što hoće i koja je došla uzeti najviše što može. Važnu ulogu opet mogu imati prekidi, pa je pritom nužna maksimalna koncentracija, posebice pred Maleničinim vratima. I ono što svi priželjkujemo, bilo bi jako dobro prvi doći u vodstvo jer to dosta znači i za samopouzdanje momčadi u cjelini. Bilo bi lijepo prvenstvenu stanku koja nam slijedi dočekati povratkom na drugo mjesto. Neka dečki daju sve od sebe i to sigurno neće biti neostvarivo.