Svoj doprinos trijumf nad Azerbajdžanom dali su Domagoj Vida i Borna Barišić, koji su nekada predvodili Bijelo-plave.

Najbolja hrvatska nogometna vrsta uspješno je startala u kvalifikacijama za EURO 2020. godine. U prvom susretu novoga ciklusa naša je nacionalna momčad u lijepoj atmosferi na maksimirskom stadionu svladala Azerbajdžan s 2:1 i tako osvojila planirane bodove. Doduše, bilo je dosta teže nego li se očekivalo imajući u vidu veliku razliku u rejtingu između suparnika, no bitno da se nije dogodilo nikakvo neugodno iznenađenje na startu.

Iskoristio svoju prigodu

Nama u NK Osijek je posebno drago, a i ponosni smo jer su u startnoj jedanaestorici Hrvatske bila i dvojica naših bivših igrača i kapetana. Izbornik Zlatko Dalić od prve minute je, uz jednog od najstandardnijih Domagoja Vidu, povjerenje ukazao i Borni Barišiću. Donedavni predvodnik Bijelo-plavih je odlično iskoristio svoju prigodu, prvi puta je zaigrao kao starter uz Modrića, Rakitića, Kramarića i ostale i zasigurno će mu susret s „Azerima“ ostati u trajnoj uspomeni. Bio je Barišić među najistaknutijim pojedincima, a njegov pogodak u završnici prvog poluvremena, koji je Hrvatskoj donio izjednačenje, svakako ubrajamo među ključne detalje ove utakmice.

Potvrda kvalitete i reprezentativnog potencijala

I dok je Vida sada već „senator“ u ovoj momčadi „Vatrenih“, Borna je dokazao da zaslužuje pravu priliku jer je trenutno najbolji lijevi bočni od svih hrvatskih nogometaša koji igraju na toj poziciji. Aktualni član Rangersa je i u vrijeme dok je nastupao za Osijek potvrđivao da ima i kvalitetu i potencijal da bi zaigrao uz najveće hrvatske zvijezde. I njemu i Domagoju, dakako i svim ostalim hrvatskim reprezentativcima, želimo uspješne kvalifikacije ne dvojeći da će Dalićevi izabranici ostvariti primarni i imperativni cilj – plasman na Europsko prvenstvo.

Foto: HNS