Bijelo-plavi su imali prednost od 44. minute kada je Janža pucao, a lopta se od Mioča odbila u mrežu.

Odradili su Osječani provjeru protiv Puskas Akademije, pripremajući se za skorašnju prvenstvenu utakmicu protiv Gorice. Bili su Bijelo-plavi blizu pobjede u ovom kontrolnom dvoboju, budući da su imali vodstvo sve do 90. minute kada je domaćin uspio izjednačiti. Šteta zbog primljenog pogotka u posljednjem napadu mađarske momčadi jer je uvijek lijepo pobijediti, bez obzira na to što susret nije imao natjecateljski značaj. No, bio je važan u kontekstu povratka samopouzdanja i traženja odgovarajućih rješenja za predstojeći ogled s Goričanima.

Hegedus zaposleniji od Malenice

U prvom poluvremenu imali su gosti nekoliko situacija u kojima su, uz malo više prisebnosti, mogli doći do pogotka, na kojega su čekali do 44. minute kada su i uz dosta sreće svladali Hegedusa. Henty je s lijeve strane u šesnaestercu proigrao Pilja, koji je vratio loptu nekoliko metara unatrag za Janžu. Slovenac je pucao, a lopta se odbila od Mioča i potpuno promijenila smjer te na kraju „rastavila“ suparničkog čuvara mreže. Imali su i Mađari neke svoje šanse, bolje rečeno poluprigode, no ipak je Hegedus na drugoj strani bio zaposleniji od Malenice.

Pilj donio agresivnost u sredini

Nije to bio dvoboj nekog posebnog intenziteta, ali je Zekić ipak mogao vidjeti s čime trenutno raspolaže i dodatno analizirati ono što je zamislio pripremajući momčad za utakmicu protiv Gorice. U sredini terena se, primjerice, pokazalo da je Pilj taj koji može donijeti neophodnu dozu agresivnosti, a i Janža se podignuo u odnosu na prethodna izdanja. U prvom poluvremenu zadnja linija nije dopustila domaćim napadači da učine nešto više, dok je oporavljeni Henty u par navrata naznačio da bi mogao biti od koristi u nastavku sezone. Bobanu očito nedostaje poneki pogodak da bi mirnije ulazio u završnicu, a sada nam je doprinos svakog pojedinca posebno važan. Brojne izmjene u drugoj polovici nastavka su „razvodnile“ igru, pa je Puskas Akademija mogla do izjednačenja i prije posljednje minute. Na kraju se može zaključiti da je konačan rezultat realan.

Foto: pfla.hu