U rad bi se tijekom utorka i srijede trebali uključiti Kleinheisler, Abazaj, Šutalo i Ćavar.

Skratili su Bijelo-plavi boravak na mini-pripremama u Mađarskoj. Prema prvotnom planu trebali su se kući vratiti u nedjelju navečer, ali su to učinili već u petak u kasnim večernjim satima. Jedan od razloga je i spoznaja da nisu svi igrači i članovi stručnog stožera mogli pogledati utakmicu između mađarske i hrvatske nacionalne vrste. Naime, Groupama Arena je bila već puno ranije rasprodana za ovaj kvalifikacijski susret, pa je bilo nemoguće osigurati ulaznice za cijelu osječku momčad i prateću logistiku. A onda nije bilo posebnog razloga za ostanak u Mađarskoj.

Kompletiranje u srijedu

Ništa se pritom nije poremetilo u programu rada našeg prvoligaša. Već u subotu prijepodne odrađen je trening i to na lijevoj obali Drave, a nedjelja je ionako bila slobodan dan. Momčad je ovoga ponedjeljka nastavila s radom, još uvijek bez reprezentativaca. Laszlo Kleinheisler propustio je ogled s Hrvatskom u Budimpešti, no nije u pitanju nikakva ozljeda zbog koje bi eventualno morao preskočiti dvoboj s Goricom koji je na rasporedu već u petak. On će se klupskim suigračima priključiti u utorak, a dan kasnije to će učiniti i Albanac Kristal Abazaj te mladi hrvatski reprezentativac Boško Šutalo i član U-21 selekcije BiH Marijan Ćavar.

Marićeva ozljeda nije ozbiljnija

Dobra je vijest da ozljeda Mirka Marića, zadobivena tijekom boravka u Felcsutu, nije ozbiljnije prirode. Naš najbolji strijelac je dobio udarac u koljeno, no već je počeo s treninzima i sigurno će biti na raspolaganju stručnom stožeru. Izvjesno je da će trener Zoran Zekić moći računati i na oporavljenog Ezekiela Hentyja, pa će napadačke opcije biti raznovrsnije. Poznato je kako će zbog tri žuta karton susret protiv Goričana morati propustiti Domagoj Pušić i Alen Grgić.

Foto: Davor Javorović/Pixsell