Branič Bijelo-plavih opet se iskazao igrajući za mladu nacionalnu vrstu U-19, dok je Ćavar bio kapetan U-21 selekcije BiH.

Više je osječkih nogometaša proteklih dana bilo angažirano u raznim reprezentativnim vrstama. Laszlo Kleinheisler participirao je u porazu Mađarske na startu kvalifikacija za EURO 2020. u gostima kod Slovačke (2:0). Igrao je 55 minuta kada je zamijenjen, a mađarski izbornik Rossi je i prije tog ogleda najavio kako će prvotimac Osijeka propustiti dvoboj protiv Hrvatske u Budimpešti jer se tek nedavno uključio u trenažni proces. Kristal Abazaj bio je u najboljoj selekciji Albanije koja je odigrala utakmice s Turskom (0:2) i Andorom (3:0), a oba puta je ostao na klupi za pričuve.

Ćavar strijelac protiv Moldavije

Zanimljivo je bilo na sarajevskoj Grbavici gdje su se sastale U-21 reprezentacije BiH i Moldavije. Kapetan domaćina koji je slavio s uvjerljivih 4:0 bio je Marijan Ćavar, strijelac posljednjeg pogotka. Na drugoj strani našao se Mihail Caimacov, odigravši također svih 90 minuta. Hrvatska vrsta U-20 gostovala je u Kriensu gdje je od Švicaraca poražena rezultatom 4:1. Igrač Osijeka II, Tomislav Soldić, na terenu je bio do 65. minute. Izabranici Ivana Gudelja (U-19) u Sinju i Dugopolju igrali su odlučujuće elitno kolo za plasman na Europsko prvenstvo i nisu uspjeli ostvariti cilj, budući da su zauzeli treće mjesto u skupini.

Hrvatska U-19 reprezentacija na kraju treća

Naš Boško Šutalo u sve tri utakmice imao je maksimalnu minutažu. Protiv Njemačke na startu bilo je 1:2, potom je Hrvatska svladala Mađarsku s 2:0 i toj je pobjedi vodećim pogotkom vrlo aktivno sudjelovao i naš branič. U odlučujućem susretu „Kockasti“ su igrali s Norveškom i izgubili 2:3 uz novi Šutalov gol. Prvo mjesto koje jedino vodi na kontinentalnu smotru osvojili su Norvežani, ispred Nijemaca. Reprezentacija U-17 u Danskoj nastoji izboriti EP u svom uzrastu. Na startu su Rukavinini izabranici svladali Dance s 3:2 dok su u drugom nastupu remizirali s Englezima, a rezultat je bio 0:0. U obje utakmice branio je naš Filip Kovačević, dok je Luka Branšteter ušao u završnici dvoboja s Danskom, a protiv Engleske je imao punu minutažu. Ove srijede Hrvatska će odigrati odlučujući dvoboj sa Švicarskom.