Dosta je toga u nastavku sezone propušteno u Gradskom vrtu, stoga je imperativ Bijelo-plavih osvojiti sva tri boda.

Nije učinak naših nogometaša u posljednje vrijeme takav da bismo posve mirno čekali današnji (petak u 16,30) ogled s Goricom. Stoga se često proteklih dana u Gradskom vrtu mogla čuti riječ mobilizacija, dakako u onom smislu da svi oni koji će imati svoje mjesto i ulogu u momčadi i oko nje budu maksimalno koncentrirani na ono što ih očekuje. Bilo je dovoljno vremena tijekom prvenstvene stanke da se poradi na ispravljanju određenih stvari u igri, a bez obzira na to što kadar nije bio kompletan, a neće svi zaigrati ni u ovoj utakmici, nadamo se kako će Osijek ostvariti priželjkivano.

Zadržati treće mjesto

Morali bi Bijelo-plavi biti konkretniji i učinkovitiji na svom terenu. To će biti jedan od najvažnijih preduvjeta da bi se na kraju sezone ispunila očekivanja. Jedna pobjeda u četiri domaća susreta u drugom dijelu prvenstva ipak je premalo, pa se Zekić sa svojim izabranicima sada susreo s imperativom osvajanja sva tri boda. Ne samo da bi Osječani s njima zadržali treću poziciju na ljestvici, nego bi u sljedećim ogledima ipak mogli odagnati nervozu, pa i taj neki strah koji se uvukao među igrače otkako se ne pobjeđuje.

Učiniti sve za tri važna boda

Gorica je možda i najnezgodniji protivnik koji nam sada dolazi u goste. Poznat je njihov sjajan učinak na suparničkim terenima, međutim, domaćin naprosto mora poduzeti sve kako bi na kraju slavio. Zna biti sputanosti kada nešto moraš, no kudikamo više se mora očitovati odlučnost i želja za uspjehom. Samo uz veliku borbu, uz potpuni i neupitni angažman svakog pojedinca, Osijek se može izdići u trenutnoj situaciji kada mu je svaki dvoboj od posebne važnosti. I zato, mi sa strane koji ćemo susret gledati s tribine, ne razmišljajmo previše o nekakvoj taktici i sustavu. Sada je jedino bitno pobijediti, a na momčadi i treneru je da svoje dogovore iz svlačionice sprovedu u djelo.