Pomoćnici prvog trenera su: Primorac, Smoje, Malovan, Vučko, Krolo, Marčetić i Brezović.

Karlo Primorac (34 godine) Osječanin koji je najveći dio svoje igračke karijere, kao centralni napadač, proveo u Gradskom vrtu. Za Bijelo-plave je odigrao „okruglih“ 150 službenih utakmica, a kopačke je „o klin“ objesio 2014. godine. Nastupao je još za Dinamo, Istru i Karlovac, te u dalekoj Maleziji. Što se tiče trenerskog posla, Karlo ima B licencu, radio je jedno kraće vrijeme s dječacima u našoj Školi nogometa, da bi potom bio priključen Dini Skenderu u momčadi Osijeka II.

Ivo Smoje (40) jedan od onih koji su utisnuli dublji pečat u novijoj povijesti našeg prvoligaša. Bio je kapetan, dobitnik i tradicionalne „Kohortine“ nagrade za najsrčanijeg igrača, a nije ga potrebno posebno predstavljati široj javnosti. Surađivao je od početka sa Zekićem u njegovom stručnom stožeru, kao vrlo aktivni pomoćnik. Ima A licencu i jedan je od onih na kojima je Skender inzistirao sastavljajući tim svojih najbližih suradnika.

Domagoj Malovan (43) starosjedilac u osječkim redovima koji već dugi niz godina radi s našim vratarima. Bio je pouzdani čuvar mreže, a kada je završio karijeru, posvetio se trenerskom poslu. Participira u stožeru još od siječnja 2008., što znači da je bio među pomoćnicima Lončareviću, Steinbruckneru, Rupniku, Kuleševiću, Rukavini, Šušku, Beseku i Zekiću. Ostao je i u aktualnoj trenerskoj ekipi, što znači da u kontinuitetu uživa povjerenje.

Marin Vučko (36) i on je bio u prethodnom stručnom stožeru, a u NK Osijek je od siječnja 2016. godine. Diplomu je zaslužio na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na smjeru Kondicijska priprema sportaša. Ima završene tečajeve DNS i FMS te posturalne analize. Zadužen je za tjelesnu pripremljenost igrača i njihov povratak na teren nakon ozljeda.

Dino Krolo (28), još jedan Osječanin koji je uslijed više težih ozljeda prerano morao završiti igračku karijeru. Nogomet je počeo igrati u mlađim kategorijama Bijelo-plavih, a put ga je potom vodio u donjogradsku Olimpiju, NAŠK, BSK i na kraju Grafičar Vodovod. Igrao je na poziciji stopera i 2013. je morao odustati. Na stručnom je studiju kondicijske pripreme i preostala su mu još samo četiri ispita do kraja. Pomagao je Skenderu, kao kondicijski trener, i u B momčadi.

Zoran Marčetić (40), Bjelovarčanin koji posjeduje Pro licencu i stalno radi na vlastitom trenerskom usavršavanju. Završio je Kineziologiju u Zagrebu, a potom se sasvim posvetio nogometu. Trenersko iskustvo stjecao je u Kustošiji, mlađim kategorijama Dinama i najduže u HAŠK-u. Od ljeta 2018. je u Gradskom vrtu i radi kao Skenderov pomoćnik i analitičar.

Tomislav Brezović (27), rođen je u Zagrebu i školuje se na Nogometnoj akademiji. Trenutno ima UEFA B licencu. Radio je četiri godine u HAŠK-u, a u redove Bijelo-plavih je stigao u siječnju prošle godine. Osnovna mu je zadaća vezana uz analitičku pripremu utakmica što također ima važnu ulogu u suvremenom nogometu.