Ove srijede Osječani gostuju u Zaprešiću, a susret u kojem će Skender debitirati na klupi počinje u 16,30 sati.

Rekao je Dino Skender da ne želi trenutno postavljati nikakve imperative pred svoje igrače, osim one neizbježne obveze – dati sve od sebe. I još nečega. Poštivati dogovoreno i držati se rasporeda na terenu, svatko na svojoj poziciji. Reakcija na treninzima bila je pozitivna, nadamo se da će takva i još bolja biti na utakmici s Interom u kojoj će novi trener debitirati na klupi našeg prvoligaša. Vremena za dubinske analize nije imao, oslonit će se, uglavnom, na ono što od ranije zna o svakom pojedincu i krenuti u bitku s onima u koje trenutno najviše vjeruje.

Zahtjevi prilagođeni izabranom kadru

Osijek još od gostovanja u Maksimiru u svim susretima prima golove, to je ono što, prije svega, treba pokušati promijeniti. Ipak je čvrsta i pouzdana obrana temelj za sigurnost u igri i nadogradnju što se napada tiče. Proteklih dana najviše se radilo upravo na tome, da bi momčad postala kompaktnija u svim linijama. Skender je trener koji voli automatizme, da mu igrači uvijek znaju koje su im zadaće i linije kretanja, no sigurno je da nikome neće sputavati imaginaciju koja bi se pretvarala u nešto konkretno i učinkovito. Činjenica je, posebno sada, da je Bijelo-plavima dojam u izvedbi puno manje važan od rezultata. Stoga će i zahtjevi ovoga trenutka biti najpraktičniji, prilagođeni izabranoj skupini igrača koja će ih nastojati realizirati.

Vrijedi se maksimalno potruditi

Svaki trener po dolasku donosi i neke promjene, bit će ih i kod Skendera, već od ove srijede. Sigurno su puno bliže sastavu pojedinci čije mogućnosti jako dobro poznaje jer ih je trenirao u Osijeku II. Oni koji su u proteklim utakmicama slabo koristili svoje šanse, morat će se iznova dokazivati da bi uoči novih iskušenja bolje kotirali… Što se samog Intera tiče, ne zaboravimo spomenuti da su Zaprešićani zimus u Gradskom vrtu doživjeli potpuni debakl (6:0) i sigurno će biti jako motivirani da se iskupe za tako težak poraz. A Osječanima je zapravo i manje bitno protiv koga igraju jer svakako žele preokrenuti trenutnu situaciju. Pobjeda bi im jako puno značila, zato se za nju vrijedi maksimalno potruditi.

Foto: Matija Habljak/Pixsell