Hajduk je do derbija s Dinamom imao vrlo uspješnu seriju, no Bijelo-plave je uzdignula pobjeda u Zaprešiću.

Kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić morao je, zbog tri žuta kartona, propustiti utakmicu s Interom, a sada se vraća u momčad u još važnijem dvoboju s Hajdukom. Kaže da je bio zadovoljan viđenim u prošlom kolu:

U Zaprešiću je bilo dobro, vratili smo se pobjedama nakon dužeg vremena. Najvažnije je da smo osvojili sva tri boda i odmah je kod svih bolje raspoloženje. Ušli smo u u onu fazu Prvenstva kada svaka utakmica ima još i veći značaj nego ranije jer će biti sve manje vemena za nadoknađivanje propuštenog. S takvim mislima idemo i u Split, opet se nadajući najboljem, rekao je Škorić.

Trener je sve rekao

Što se derbija tiče, Osijek je ove sezone već slavio u Splitu, no Mile se ne želi previše vraćati na tu utakmicu…

Ipak su bile drukčije okolnosti. Hajduk je puno toga dobroga napravio od početka ove polusezone. Uostalom, samo su jednom poraženi i to u prošlom kolu od Dinama koji je zasigurno najbolji u Ligi. Splićani imaju kompaktnu momčad, napravili su dugačku pozitivnu seriju, a znamo da na Poljudu uvijek imaju veliku potporu svojih navijača. Mi im dolazimo u dobrom ozračju nakon pobjede nad Interom, vjerujući da se zadovoljni možemo vratiti i s drugog uzastopnog gostovanja. Naš je trener rekao da moramo biti čvrsti i hrabri, vjerovati u sebe i tomu ne bih ništa posebno dodavao.

Iznimno zanimljiva borba za Europu

Kada se sastaju konkurenti za visok plasman onda su to utakmice s posebnim ulogom. Škorić o tomu kaže:

Borba za Europu je postala iznimno zanimljiva. Mi, Lokomotiva i Hajduk smo jako blizu jedni drugima, Rijeka se malo odvojila, iako ne i toliko da bi već osigurala drugo mjesto, a ne bih otpisivao ni šestoplasiranu Goricu. Dakle, jasno je da će baš svaki bod imati svoju vrijednost, dok će pobjede u međusobnim dvobojima izravnih konkurenata zaista vrijediti dvostruko. Uvijek se nadam najboljem, tako je i uoči predstojećeg derbija. Idemo pokušati napraviti najviše što možemo. Naravno da vidimo svoju šansu i nastojat ćemo je iskoristiti.