Osječani su u dobrom raspoloženju stigli u Split gdje započinje posljednji krug državnog prvenstva.

Na krilima dobrog raspoloženja, uvjetovanog pobjedom u Zaprešiću, Osječani su doputovali u Split gdje ih ove nedjelje od 19 sati očekuje derbi s Hajdukom. Ovim susretom ujedno započinje posljednji krug prvoligaške karavane i sada već svaki ogled, posebice među izravnim konkurentima, bitno utječe na poredak na ljestvici, a u kontekstu sve zanimljivije borbe za europske pozicije.

Bodovi od posebnog značaja

Splićani su imali respektabilnu seriju pozitivnih rezultata u ovoj polusezoni, počevši baš od gostovanja u Gradskom vrtu gdje su slavili s 1:0. To im je, očito, dalo veliki poticaj, pa nisu izgubili sve do prethodnog kola kada ih je svladao Dinamo. Trenutna prednost Osijeka u odnosu na Bijele iznosi tri boda i bilo bi je jako dobro i dragocjeno zadržati, dok bi i druga ovosezonska pobjeda osječke momčadi na Poljudu imala ogromnu vrijednost. Znaju to i naši nogometaši, razmišljaju i oni na takav način, pa bi večerašnji ogled morao biti vrlo zanimljiv.

Atmosfera je motiv i Osječanima

U domaćem sastavu neće biti Juranovića i Caktaša, kod Osječana, u odnosu na Zaprešić, nema Pilja i Hentyja. Treneri Oreščanin i Skender traže neka nova rješenja i vidjet ćemo čiji će izabranici bolje reagirati na terenu. U Splitu pada kiša, nekako je tmurno već od jutra, a prognoza je kako se vrijeme neće bitnije mijenjati ni u nastavku dana. Kako god bilo, ne dvojimo da će atmosfera na tribinama opet biti „zagrijana“, što je uvijek dodatni poticaj Hajduku, ali i gostima ništa manji motiv da odigraju borbeno, hrabro i kvalitetno. Sve će to utjecati na konačni ishod, kao i vjera u vlastite mogućnosti, baš kao i na prošlom gostovanju kod istog protivnika.