Jasno je da će Osječani isključivo tražiti put do pobjede u susretu koji ovoga petka počinje u 18 sati.

Govoreći na press konferenciji dan uoči ogleda s Rudešom, Dino Skender je jasno i bez ustezanja poručio što ga zanima u njegovom trenerskom debiju pred osječkom publikom. Vrlo mu je bitno kako će se njegova momčad prezentirati domaćim navijačima pod njegovom palicom, u smislu onoga što svima mora biti vidljivo s tribina. Riječ je, dakle, o odlučnosti da se protivnika konstantno pritišće i što češće dovodi u situacije u kojima će mu vrata biti ozbiljnije ugrožena.

Fleksibilnost u izboru sustava

Stoga je Skender fleksibilan u odabiru sustava, odnosno rasporeda igrača na terenu, baš kao i izbora početne jedanaestorice. Uvijek će sa svojim suradnicima ozbiljno analizirati svakog suparnika, pripremajući strategiju za koju vjeruje da bi mogla biti najučinkovitija. Jasno je da će Osijek u današnjem susretu (petak od 18 sati) tražiti put do pobjede na što ga ne obvezuje samo domaćinstvo „fenjerašu“ nego i rejting kojega ima među najboljim hrvatskim klubovima. Uostalom, samo pun pogodak u ovom dvoboju može potvrditi ono što je prethodno ostvareno u Zaprešiću i Splitu...

Razmišlja se i o budućnosti

Lijepa je spoznaja da Dino vjeruje mladićima koji su svoj potencijal pokazali kroz Školu nogometa i B momčad. Lončar, Šutalo, Žaper, Talys i Špoljarić ozbiljno participiraju među prvotimcima, a priliku će vrlo brzo dobiti i Marin. Dakle, osim bitke za što bolji plasman i želje za kvalitetnom prezentacijom, itekako se razmišlja i o tomu tko će, u postojećem kadru, biti spreman iznijeti teret i izazove sljedeće sezone, pa i kroz duže vremensko razdoblje. Tim dečkima naglašeno treba i poticaj navijača, posebice jer će sigurno dati sve od sebe kako bi dokazali da zaslužuju povjerenje i mjesto među najboljima.

Igor Kralj/Pixsell