Susret ovoga petka počinje u 16,30 sati, a Osječani žele još jednu pobjedu, za koju će trebati dobro odigrati.

Koliko je Osječanima važna utakmica u Puli treba gledati i u kontekstu onoga što im slijedi nakon gostovanja na Aldo Drosini. Bez obzira što su Dino Skender i njegovi suradnici, što je i razumljivo, sada fokusirani samo na ogled koji našu momčad čeka ovoga petka (16,30 sati), on dobiva još i više na značaju kada se pogleda malo i unaprijed. Naime, nakon Istre 1961, Bijelo-plavi u nastavku prvenstvene utrke dočekuju Dinamo, a potom će dva puta uzastopce u goste: Slaven Belupu i Lokomotivi, da ne nabrajamo dalje… I to je jedan od razloga što je ulog ovoga petka poprilično velik, a nadamo se da će takav biti i bodovni ulov.

Imaju Puljani kvalitetnih pojedinaca

Nerijetko ljubitelji nogometa u iščekivanju nekog prvenstvenog dvoboja prvo gledaju na plasman onih koji se sastaju i po tomu sude i o kvaliteti protivnika i o mogućem ishodu. Činjenica je da su Puljani pretposljednji, da im je učinak daleko od priželjkivanog kada su ulazili u sezonu i slagali svoj igrački kadar. Stizali su im stranci iz raznih krajeva svijeta, ne može se reći da su to sve redom promašene investicije, no nisu uspjeli napraviti potrebnu „kemiju“ da bi krenuli naprijed. Stoga su učestalo mijenjali i trenere, a unatoč njihovoj nedorečenosti do sada, nikako ih se ne smije olako shvatiti jer ima i kod njih kvalitetnih pojedinaca. Uostalom, upozorenje stiže i u vidu spoznaje da Osijek na posljednja tri gostovanja u Puli nije pobijedio nego je svaki puta odigrao neriješeno uz rezultat 1:1.

Bio bi to doslovno – pun pogodak

Znali su se Osječani mučiti s Istrom i kada je ona bila u većim problemima, pa će im trebati, kako je i Skender poručio, ona razina pristupa koja je bila i u prethodnim susretima, uz ništa slabiju izvedbu na terenu, naprotiv. Bodovi su baš dragocjeni, posebice jer je borba za Europu postala sasvim neizvjesna i svaki ishod povećava ili smanjuje nečije izglede. Znaju to Škorić i suigrači, koji su vratili samopouzdanje dobrim nastupima u posljednje vrijeme. Kada bi na njih nadovezali još jednu pobjedu, bio bi im to i dodatni poticaj uoči utorka i polufinala Kupa, protiv Dinama na Maksimiru. Uslijed svega toga, Osijek danas treba biti pravi i nastaviti započeti niz. Pun pogodak u rezultatskom smislu bi to i doslovno bio.