Bijelo-plavi moraju vjerovati u sebe, čekati svoju priliku u Maksimiru i nadati se najboljem.

Iščekujući današnju utakmicu s Dinamom (utorak u 18 sati) rado se prisjećamo onih susreta na Maksimiru u kojima je naš Osijek proteklih godina dobro prolazio. Od dolaska nove klupske uprave, odnosno privatizacije našeg prvoligaša, Osječani su znali itekako ugroziti najtrofejnijeg protivnika u HNL-u. Knežević je u jesen 2016. zabio već u drugoj minuti za pobjedu 1:0, a istim su rezultatom gosti slavili i u proljeće 2018. kada je strijelac bio Boban u 15. minuti. Između tih susreta u listopadu 2017., bilo je neriješeno 1:1 uz pogodak Grezde u 17. minuti, dok je domaćin izjednačio u posljednjim sekundama sudačke nadoknade…

Može se i protiv najboljih

Ovih se dvoboja sjetimo ne samo kako bismo se ohrabrili, nego i zbog potvrde onoga što naši igrači uvijek moraju imati u mislima – da se može do uspjeha. U to prije svih oni moraju vjerovati i uzdati se u veliku želju i motiv, zasigurno i kvalitetu koja ih održava u kontinuitetu među najboljim hrvatskim klubovima. Osijek nije bez izgleda u Zagrebu, tako svi u redovima Bijelo-plavih trebaju razmišljati uoči polufinala Kupa koje može biti i prilika ove generacije da napravi nešto uistinu veliko. Nitko Dinamu ne osporava da je ispred konkurencije u domaćem nogometu, ali se i protiv njega može, ako vjeruješ u sebe i ne odustaješ nijednog trenutka.

Znati se i okuražiti

Bilo bi idealno prvi doći u vodstvo, kao na utakmicama koje smo uvodno spomenuli. Tada su Osječani dodatno mobilizirani na terenu i nije ih lako izigrati i nadmudriti. Svjesni smo da je teško, možda ponekad i utopijski, upustiti se u nadigravanje s tako kvalitetnim suparnikom, no treba se i u čvrstom bloku znati okuražiti i krenuti silovito naprijed kada se za to otvori prostor. Možda bude odlučivao trenutak nečije inspiracije i posebnog nadahnuća, a imamo i mi u svojim redovima onih koji mogu biti junaci u takvim okolnostima. Da, prizivamo sve ono što bi nam moglo biti od koristi i usmjeriti utakmicu u željenom pravcu, vjerujući da bismo ovaj utorak mogli duže pamtiti, dakako, po dobrom. 

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL