Polaznici Škole nogometa NK Osijek proteklog su vikenda osvojili prvo mjesto na turnirima u Makarskoj, Vukovaru i Osijeku!

Nakon pobjede seniora i Osijeka II nad Dinamom te sve tri pobjede mlađih kategorija u 1. HNL, za još bolji vikend Bijelo-plavih pobrinuli su se polaznici Škole nogometa na turnirima diljem Lijepe naše.

Pioniri II u Vukovaru su bez primljenog pogotka, u izrazito jakoj konkurenciji, osvojili 17. Memorijal vukovarskih branitelja. U prvoj su utakmici bili bolji od selekcije Hrvata Sjeverne Amerike rezultatom 4:0 (Strmota 2, Prekodravac, Matković). Nakon toga su porazili domaćina, Vukovar, s 10:0 (Barić 3, Prekodravac 2, Solić, Strmota 2, Ivančan, Damjanović), a zatim i Lokomotivu 3:0 (Damjanović, Strmota, Solić). Ulazak u polufinale riješen je pobjedom nad Cibalijom od 3:0 (Perić, Antoljak, Ivančan).
U polufinalnom susretu Bijelo-plavi su odmjerili snage s Hajdukom, a nakon 0:0 u regularnom dijelu, Osječani su s 4:2 rezervirali svoje mjesto u finalu. U borbi za vrh dočekao ih je Dinamo. Modrima je Osijek ovog vikenda nerješiva zagonetka, a tako je bilo i u susretu pionira II. Finale je također otišlo do penala (0:0), a spretniji i sretniji bili su Bijelo-plavi (5:3), koji su se u Osijek vratili sa zlatom oko vrata. Najbolji pojedinci turnira također su iz naših redova. Luka Barić najbolji je igrač turnira, dok je Nemanja Poznanović najbolji vratar.

Početnici II do zlata u Makarskoj

Osječani su na turniru Zmaj u Makarskoj sudjelovali s tri kategorije, mlađim pionirima te s dvije ekipe početnika II. Mlađi su pioniri osvojili treće mjesto. U borbi za finale poraženi su od Slavije Prag s 2:1 (Jukić), dok su u utakmici za treće mjesto bili bolji od Bambinosa iz Sarajeva s 4:1 (Rupčić 2, Majdenić, Grgić).

Početnici II na svom su putu do finala redom pobjeđivali Jadran 4:0 (Kurtović 2, Kolarević, Slavka), Arbanasi Zadar 2:1 (Kurtović 2), Solin 1:0 (Sabo) te Talent Split 2:0 (Kolarević 2). Red je došao i na međusobni okršaj dviju ekipa Bijelo-plavih u kojem je “A” ekipa došla do pobjede od 3:2 (Marković, Sabo, Janjić; Skeledžija, Jaman). Uslijedila je pobjeda nad Neretvom od 4:0 (Ljubojević, Slavka, Kolarević, Kurtović), a u polufinalu protivnik je bio splitski Hajduk. Nisu Osječani imali problema ni protiv Splićana, a finale su izborili pobjedom od 3:0 (Kolarević 2, Posavec). Finale je bilo rezervirano za susret Osijeka i Slavije iz Praga. Rezultat regularnog dijela bio je 1:1 (Slavka), a Bijelo-plavi su i u Makarskoj pokazali mirnoću u izvođenju udaraca s bijele točke te na koncu slavili pobjedu od 5:4.

I mlađi pioniri podigli pobjednički trofej

Na 16. po redu Memorijalnom turniru mlađih pionira “Marko Svrtan”, koji se tradicionalno održava na igralištu Nogometnog kluba Olimpije (Osijek), Osječani su imali “titulu” branitelja naslova, koju su na kraju zadržali i za sljedeću godinu. Prva utakmica, protiv Kustošije, završila je bez pobjednika 1:1 (Sabolčec). Bijelo-plavi su ukupni dojam “popravili” u naredne tri utakmice kada su uz gol-razliku 28:0 osigurali mjesto u polufinalu. Protiv Mohacsa bilo je 10:0 (Živković 3, Đurković, Kovačević 2, Rešetar, Perić, Konig, Jeremijaš, Slišković), Bilje je poraženo 13:0 (Sopić 4, Konig 3, Živković 2, Đurković 2, Kovačević, Jeremijaš), a Graničar je nadigran s 5:0 (Živković 2, Perić, Slišković, Đurković). Sopić, Sabolčec i Rešetar riješili su polufinale protiv Cibalije (3:0), a u borbi za još jedan trofej ovog vikenda Bijelo-plavi bili su bolji od Croatije Đakovo s 4:0 (Siler 2, Perić, Sabolčec). Sve pojedinačne nagrade otišle su u ruke igrača NK Osijek pa je tako najboljim igračem turnira proglašen Sven Sopić, najbolji strijelac je Filip Živković, a najbolji golman je Karlo Vrljić.