U sve tri mlađe kategorije Bijelo-plavi će igrati u finalu Kupa Hrvatske i boriti se za pobjednički pokal.

Spoznaja da će nam pioniri, kadeti i juniori igrati u finalnim dvobojima za pobjednički trofej u Kupu Hrvatske zasigurno potvrđuje ono o čemu se često govori – da se u NK Osijek kvalitetno radi s mlađim kategorijama. Posljednje uspjehe prokomentirao je voditelj Škole nogometa našeg prvoligaša Ivica Kulešević:

Ponovit ću ono što sam rekao i u trenutku preuzimanja svoje aktualne dužnosti. Nismo opterećeni rezultatima, ali smo svakako i ove sezone ostvarili lijep uspjeh. Biti u sve tri kategorije u finalu Kupa nije nimalo jednostavno. Posebice jer smo na tom putu eliminirali Hajduk u juniorskoj konkurenciji, kadeti su nam bili bolji od Dinama, dok su pioniri nadvisili Lokomotivu koja je najdominantnija momčad u HNL-u za mladež. Čestitam trenerima i svim igračima na zaista odličnim nastupima.

Napredovali na svim razinama

Sve tri finalne utakmice bit će odigrane 21. svibnja u Slavonskom Brodu. U kadetskom i juniorskom uzrastu protivnik Bijelo-plavima bit će Lokomotiva, dok će se u dvoboju pionirskih momčadi Osijek sastati s Hajdukom.

Nadam se da ćemo se i u finalima prezentirati na pravi način, a dakako da će motiv biti velik, kao što je bio i lani kada smo igrali dva finala i osvojili jedan trofej. Činjenica je da imamo prepoznatljivu Školu nogometa i da smo napredovali na svim razinama. Isto tako, želim naglasiti da smo čvrsto na zemlji i da se ne zanosimo razmišljanjima da sve to skupa ne može biti još i bolje. Imamo ozbiljne planove za budućnost u koje se, dakako, uklapa i izgradnja Kampa na Pampasu.

Najvažniji je razvojni proces

Kulešević dodaje kako je nužno promišljati i planirati dugoročno jer se samo tako može unaprijediti svaki segment u radu Škole.

Nismo stavili plasman i trenutni rezultat na prvo mjesto, djelujemo razvojno u našim procesima. Naša uspješnost prvenstveno će se mjeriti brojem igrača koji kroz B momčad dolaze u onu najbolju, koja je svima u najvećem fokusu. No, to ne znači da se unaprijed odričemo priželjkivanih rezultata, budući da uvijek moramo voditi brigu i o klupskom imidžu i rejtingu kojega NK Osijek ima.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL