Mladi veznjak odlično se snalazi u momčadi Osijeka, a s Riječanima očekuje potporu s tribina i novu pobjedu.

Otkako ga je Dino Skender „povukao“ iz B momčadi u najbolji sastav Bijelo-plavih, 20-godišnji Mihael Žaper apsolutno opravdava ukazano povjerenje. Za njega bez ustezanja možemo reći i zaključiti da je pravo osvježenje u veznom redu Osijeka, a učinak mu još i vidljiviji uslijed dva postignuta pogotka. Bio je strijelac na gostovanjima kod Intera i Lokomotive i u obje su utakmice Osječani osvojili sva tri boda.

Naravno da mi je drago, veselim se tome iako nam je svima uvijek na prvom mjestu rezultat i ono što je pokazala momčad u cjelini. Pojedince izbacuje kolektiv, kada smo u svom pravom izdanju onda je svakom igraču lakše dobro odraditi svoju zadaću na terenu, ističe Žaper.

O motivima ne treba ni govoriti

Mihael protiv Rijeke još nije zaigrao, a u srijedu navečer će imati ponovno vrlo važnu ulogu među osječkim veznjacima. Posebice jer je izvan konkurencije nekolicina prvotimaca, zbog kartona ili ozljeda.

Sada su zaredale utakmice u kojima ne možemo računati na barem jednog igrača, no sve je to sastavni dio nogometa. Rijeka je druga na tablici, igrat će i u finalu Kupa, a već sama činjenica da ih nismo pobijedili ove sezone predstavlja nam još veći izazov. O motivima ne treba ni govoriti, budući da u sljedećim susretima pada odluka tko će u Europu.

Poziv i navijačima da dođu u većem broju

Ako bi svladali Riječane, naši bi nogometaši napravili ogroman posao. Nakon odlične prezentacije protiv Lokomotive, svi se nadamo da ćemo ponovno gledati razigrani Osijek…

Ne sumnjam da ćemo se kvalitetno pripremiti za derbi, analizirati protivnika i znati na koji način doći do novih bodova. Znam da ovo vrijeme baš ne pogoduje ljubiteljima nogometa, no ipak se nadam da će naši navijači doći u većem broju i podržati nas u najvažnijem susretu sezone jer to dvoboj s Rijekom zaista i je u ovim okolnostima.  Pobjeda bi nas, uvjeren sam, potpuno približila cilju i moramo učiniti sve da bismo je ostvarili.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL