Mirko Marić rođen je 16. svibnja prije 24 godine, a svoj najbolji nogomet u karijeri igra upravo u našem klubu.

On si je sam zapravo ispisao najljepšu čestitku za 24. rođendan, golovima protiv Rijeke koji su našu momčad doveli na prag novih europskih izazova. Mirko Marić definitivno igra najbolji nogomet u karijeri i velika je snaga NK Osijek! Napadač koji je obilježio ovu sezonu svakako zaslužuje titulu prvog strijelca Lige, po mnogo čemu. Odigrao je doslovno sve službene utakmice, niti jednu nije propustio ni u HNL-u, ni u Kupu Hrvatske, niti u Europi. Zabio je Dinamu, Rijeci, Hajduku, Gorici, Lokomotivi... dakle svim konkurentima na prvenstvenoj ljestvici, a suparničke mreže je pogađao u sva tri spomenuta natjecanja.

Stekao je poseban status

S 18 pogodaka prvi je „topnik“ državnog Prvenstva, no ne treba smetnuti s uma da je i među najboljim asistentima! Nikada ozlijeđen ili nespreman, prometnuo se u ključnog igrača našeg prvoligaša, stekavši i kod navijača poseban status. Svi vole golgetere, a Mirko svoj posao u momčadi odrađuje i više nego dobro. Pogađa svojom ljevicom, ali i desnom nogom, glavom, a njegova snalažljivost u kaznenom prostoru je posebna priča. Uvijek je tamo gdje treba, tako je bilo i jesenas, kada ga u nekoliko vezanih utakmica baš nije išlo, ali bi se redovito nalazio u šansi. Od njega se uvijek nešto očekuje, a već sama ta činjenica govori koliko nam je postao bitan.

Potpuno opravdao očekivanja

Rođen je 16. svibnja 1995. u Grudama, a profesionalnu karijeru započeo u Širokom Brijegu. Već tada su mu predvidjeli lijepu perspektivu čemu je posvjedočio potpis sedmogodišnjeg ugovora s Dinamom u ožujku 2014. Ostavili su ga Modri na posudbi u jednom od najboljih klubova BiH, da bi u kolovozu iste godine ipak bio usmjeren u redove Lokomotive. Zapažene partije među „Lokosima“ nisu mu osigurale mjesto u Maksimiru, no kupio ga je mađarski prvak Videoton kojemu je pristupio u veljači 2017. godine. Samo šest i pol mjeseci kasnije odlučio je prihvatiti ponudu Osijeka za kojega je potpisao do ljeta 2022. Po onome što je do sada pokazao, potpuno je opravdao očekivanja.

Najbolja statistika među Bijelo-plavima

Što se statističkih podataka tiče, u Širokom Brijegu je odigrao 47 utakmica i postigao 12 golova. Za Lokomotivu je nastupio 94  puta i u 28 navrata tresao protivničke mreže, dok se u momčadi Videotona našao na 22 službena susreta, najčešće ulazeći s klupe i zabivši 2 pogotka. Najbolje poglavlje svoje karijere definitivno ima u našem Klubu. Ostvario je 71 nastup i pritom polučio 31 gol, od toga 25 u HNL-u, 5 u nacionalnom kupu i 1 u Europi. Našem golgeteru želimo sve najbolje za njegov 24. rođendan (na dresu nosi broj 24, a Riječanima je zabio u 24. minuti, pa je bilo dosta simbolike u derbiju) te još puno sretnih trenutaka u životu!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL