Uoči ogleda s Goricom rado se prisjetimo dvoboja iz prvog dijela Prvenstva u kojem je Osijek kao gost slavio s 2:1.

Samo su još dva koraka Osječanima ostala do ispunjenja rezultatskih ambicija u sezoni na izmaku. Sve zapravo mogu riješiti već ove nedjelje u Velikoj Gorici jer bi im i neriješen rezultat na ovom gostovanju i teoretski osigurao novo ljeto u Europi. Domaćin još nije sasvim otpisan iz takvih kombinacija jer matematika govori da bi sa svih šest bodova u dvije preostale utakmice ostao u igri. No, i tada, da i dobije Lokomotivu u Kranjčevićevoj, ovisio bi o Osijeku i ishodu njegova dvoboja s Interom, idućega vikenda u Gradskom vrtu.

Ponoviti dobre stvari

I tu završava priča o bilo kakvim kalkulacijama kojima se Bijelo-plavi neće baviti u novom derbiju u kojega ulaze odlučni da sve riješe i prije posljednjeg kola. Jednom su već u ovom Prvenstvu slavili u gostima kod Goričana. Bilo je to jesenas kada su nam Marić i Grgić svojim golovima priskrbili sva tri boda. Za razliku od dva međusobna susreta odigrana u Osijeku, u kojima je Gorica prvo uspjela pobijediti, a potom izboriti i remi, gorički je ogled protekao u znaku našeg prvoligaša. Vidjeli smo u tom dvoboju puno dobrih stvari i voljeli bismo da ih osječka momčad večeras ponovi.

Još jedno pravo iskušenje

Nije upitno da je Gorica sastavljena od kvalitetnih pojedinaca i da je najugodnije iznenađenje sezone. Nedavno su „razbili“ Hajduk pred svojom publikom i Osječani će zasigurno biti na još jednom pravom iskušenju. Međutim, uzdamo se u dobre nastupe Skenderovih izabranika upravo s protivnicima koji su nam izravni konkurenti. Stručni stožer ne može računati na „požutjelog“ Pilja i neoporavljenog Kleinheislera, Lončar i dalje osjeća ozljedu koju je zadobio protiv Rijeke, još nije spreman ni Bočkaj. S druge strane, vraćaju se Pušić i Lopa koji bi mogli dobiti važne uloge u veznom redu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL