Izbornik najbolje hrvatske vrste odredio je kandidate za predstojeće utakmice s Walesom i Tunisom.

Kapetan našeg prvoligaša Mile Škorić dobio je pretpoziv izbornika najbolje hrvatske vrste Zlatka Dalića uoči predstojećih utakmica naše reprezentacije! Kao što je poznato, Hrvatska će prvo 8. lipnja u osječkom Gradskom vrtu odigrati kvalifikacijski susret protiv Walesa, a tri dana kasnije u prijateljskom ogledu odmjerit će snage sa selekcijom Tunisa u Varaždinu.

Naš kapetan zaslužio pozornost

Škorić je svakako svojim dobrim igrama u kontinuitetu i ove sezone zavrijedio izbornikovu pozornost. Činjenica je kako je već duže vrijeme među stožernim igračima Osijeka na kojega se treneri uvijek mogu osloniti. 

Iznimno mi je drago što sam i ja među onima koje je izbornik Dalić pratio i odlučio mi uručiti pretpoziv za utakmice s Walesom i Tunisom. Imam jedan nastup za A reprezentaciju, iz svibnja 2017. u mandatu gospodina Čačića, kada je Hrvatska u Los Angelesu igrala protiv Meksika i pobijedila s 2:1. No, ovo je ipak nešto drugo jer se radi o najvećim „facama“ hrvatskog nogometa. Biti u bilo kakvim kombinacijama za momčad koja je druga na svijetu puno znači u svakom pogledu. Potvrda je to i meni da sam imao dobru sezonu, pa je logičan osjećaj i sreće i zadovoljstva.

Svi pozivi i pretpozivi

Pozive za spomenute susrete dobili su: Kalinić (Aston Villa), Livaković (Dinamo), Sluga (Rijeka), Vida (Beškitaš), Lovren (Liverpool), Jedvaj (Bayer L.), Barišić (Rangers), Ćaleta-Car (Olimpique), Bartolec (Nordsjaelland), Benković (Celtic), Melnjak (Rizespor), Modrić (Real Madrid), Rakitić (Barcelona), Kovačić (Chelsea), Badelj (Lazio), Brozović (Inter), Rog (Sevilla), Pašalić (Atalanta), Bradarić (Cagliari), Perišić (Inter), Kramarić (Hoffenheim), Rebić (Eintracht), Vlašić (CSKA Moskva), Brekalo (Wolfsburg) i Petković (Dinamo). Osim našeg kapetana, pretpozive su još dobili Caktaš i Posavec (oba Hajduk).

Foto: HNS