Osijek je u prvih 45 minuta finalnog dvoboja s neugodnim „Lokosima“ ostvario nedostižnu prednost.

Nije bilo ni lako ni jednostavno juniorima našeg prvoligaša odigrati susret s Lokomotivom koji je odlučivao o pobjedniku nacionalnog Kupa. Prethodno su i pionirska i kadetska momčad osvojili pokale, što je na neki način bila obveza više Steinbrucknerovim izabranicima. Jasno je, naime, kako bi se oni osjećali u situaciji da su se jedini kući vratili bez trofeja… No, dečki su se pobrinuli da se o tome ne razmišlja već u prvih 45 minuta finalnog dvoboja s Lokomotivom, stekavši uvjerljivu prednost od 3:0.

Nadali se jesmo, ali opet, teško je bilo nešto konkretnije prognozirati. Ova trostruka kruna je zaista nešto sjajno! Što se nas tiče, bili smo izvanredni u prvom poluvremenu, dok smo u nastavku ipak popustili, uslijed tako uvjerljivog vodstva. Protivnik je tada imao svoje šanse, pogađao i vratnice, ali smo ipak zasluženo ponijeli pokal u Osijek. Vraćamo se na onaj put kada smo učestalo stvarali ne samo igrače za našu najbolju momčad nego i za sve nacionalne selekcije, riječi su kormilara Tomislava Steinbrucknera.

Izdržali pritisak u nastavku

Među igračima je vladalo veliko zadovoljstvo jer su se pridružili svojim mlađim kolegama u ostvarenju pravog podviga na hrvatskoj nogometnoj sceni. Kapetan Patrick Stanić je istaknuo:

Bilo je jako bitno riješiti utakmicu već u prvih 45 minuta jer smo znali koliko Lokomotiva može biti neugodna i opasna. Moram priznati da su nas jako pritisnuli u drugom dijelu i da nije bilo lako izdržati sve te njihove napade. Jako mi je drago što smo pobijedili i zahvaljujem se u ime naše momčadi svima koji su nas bodrili u Slavonskom Brodu i pratili nas putem TV prijenosa i društvenih mreža. Ovo nam je izvuklo cijelu sezonu, definitivno.

Čestitke kompletnom igračkom kadru!

U juniorskom sastavu, kroz cijelo natjecanje u Kupu, dres Bijelo-plavih nosili su: Luka Dubrović, Todor Todoroski, Karlo Išasegi, Adrian Leon Barišić, Patrick Stanić, Tomislav Soldić, Adam Benić, Mile Todorov, Ivan Durdov, Tomislav Bliznac, Mihael Kuprešak, Kristijan Župić, Filip Lišnić, Marin Kuzminski, Dino Bognar, Dario Pudić, Filip Hranjec, Bruno Čovo, Gojko Gadže, Dawoud Jalinous, Patrick Almeida, Matej Vuknić i Petar Vidas.