Naše će momčadi sudjelovati na „Kupu prijateljstva“ u Srbiji , „Puskas-Suzuki Cupu“ u Mađarskoj te na turniru “Milenko Jerković”.

Mlađe juniore Bijelo-plavih (2001. godište) sljedećih dana, od 4. do 9. lipnja, u Zlatiboru (Srbija) očekuje iznimno kvalitetan turnir „Kup prijateljstva 2019“. Izabranike Tomislava Steinbrucknera u skupini D čekaju vrlo izazovni ogledi s beogradskim Partizanom i tuzlanskom Slobodom. Preostali su sudionici: Crvena zvezda, Maribor, Željezničar, Sarajevo, Vojvodina, Budućnost, Dinamo, Olimpija i Vardar. Naslov će braniti mladi nogometaši Sarajeva. Prijenos utakmica možete pratiti na televiziji Sport Klub.

Osijek u vrhunskoj konkurenciji

U još snažnijoj, zapravo iznimno jakoj konkurenciji, igrat će naša U-17 momčad, odnosno dečki rođeni 2002. i mlađi. Riječ je o prestižnom „Puskas-Suzuki Cupu“ kojemu je domaćin Puskas Akademija na svom vrlo lijepom kompleksu u Felcsutu. Osijek je svrstan u A skupinu zajedno s Bayernom iz Munchena, atenskim Panathinaikosom i Puskas Akademijom, dok će u B skupini igrati Honved, Real Madrid, rumunjska Hagi Akademija i brazilski Flamengo. Turnir će se odigravati od 6. do 10. lipnja, a Osječane će u Mađarskoj voditi Tomislav Radotić.

Na Livanu dolazi i momčad iz Kine

Na igralištu Nogometnog kluba Tomislav, 8. i 9. lipnja igrat će se međunarodni nogometni turnir “Milenko Jerković” za djecu mlađu od 11 godina. Sudjelovat će 32 ekipe iz čak osam država svijeta. Zanimljivo kako se na dalek put iz Kine odlučila i momčad Shanghai Jingan, a osim “domaćih” ekipa, na turniru će sudjelovati i klubovi iz Rumunjske, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Podsjećamo kako Bijelo-plavi “brane” drugo mjesto s prošlogodišnjeg izdanja turnira. Domaćini turnira osigurali su i veliki videozid na kojem će se gledati utakmica Hrvatska - Wales!