Igrači koji su nam pristupili i prije prozivke nimalo ne dvoje da će Osijek imati momčad spremnu za nove iskorake.

Ante Majstorović Bijelo-plavima će se priključiti koji dan kasnije, kada je riječ o početku priprema. S obzirom na to da je uplovio u bračne vode dobio je dva dana više za odmor, pa će prvi trening odraditi u ponedjeljak. Što se tiče dolaska u Gradski vrt, naš novi stoper ističe:

Bilo je i ranije nekih razgovora da dođem u Osijek, no teže ih je bilo ili praktički nemoguće realizirati. Sada smo se brzo dogovorili budući da nije bilo prepreka, a postojala je neupitna obostrana želja. Sretan sam što su se stvari razvile na ovaj način i stavljam se na raspolaganje treneru Skenderu.

Novi iskorak u karijeri

Za Majstorovića je dolazak u europski Osijek važan iz više razloga. Ante ima veliku želju dati svoj doprinos još boljim rezultatima i plasmanu Bijelo-plavih.

Osječani su pokazali koliko su ambiciozni i proteklih sezona. Stalno su pri vrhu prvenstvene ljestvice, u kontinuitetu igraju u Europi, a to je svakom igraču privlačno. U svakom slučaju, za mene je dolazak među Bijelo-plave novi izazov i iskorak u mojoj karijeri. Naravno da sam i sa svojim velikim prijateljem Mirkom Marićem pričao o Osijeku i njegove su mi riječi samo olakšale izbor. Dva su mi događaja obilježila ovaj mjesec: prvo ženidba, a onda i potpis ugovora za NK Osijek i unaprijed se veselim svemu onome što me čeka s novim suigračima.

Nedovršen posao u Gradskom vrtu

Vedranu Jugoviću neće biti potrebno nikakvo vrijeme prilagodbe i aklimatizacije na novu sredinu. Vratio se nakon više od šest godina u sredinu u kojoj je i započeo ozbiljnu nogometnu karijeru.

Dolazim s osjećajem da sam ovdje ostavio nedovršen posao. Ipak je ovo moj grad i klub koji mi je pružio mogućnost dokazivanja na prvoligaškoj sceni. Dakle, vratio sam se kući, odnedavno supruga i ja imamo i dijete, pa je stoga i povratak u Osijek zasigurno najbolji izbor. Brzo smo se dogovorili, nije tu bilo nikakvog posebnog „natezanja“.

„Želim trofej s Osijekom!“

I Vedran ima, kao i Majstorović, silnu želju napraviti nešto veliko u Gradskom vrtu.

Imam, da. Jako bih želio osvojiti trofej s Osijekom! Za mene kao Osječanina bi to bilo nešto posebno. Stoga mi je to san za kojega vjerujem da bismo ga mogli ostvariti. Nimalo ne dvojim da ćemo imati dobru momčad koja će biti u stanju realizirati postavljene rezultatske ciljeve. Siguran sam da će se gledati dobar kada je Osijek u pitanju i da će nas navijači vjerno pratiti.