Bit će još novih lica u osječkoj svlačionici, budući da igrački kadar mora biti i kvalitetan i dovoljno širok.

Nakon što je obavio uvodni razgovor s igračima i ukratko im prezentirao što ih očekuje i idućem pripremnom razdoblju, trener Bijelo-plavih Dino Skender je izašao pred novinare. Odgovarajući na njihova pitanja, između ostaloga je istaknuo:

Krenuli smo s 21 igračem i 3 vratara, došlo je do određene rekonstrukcije momčadi, nema desetak igrača iz prošle sezone, a priključili smo nekolicinu mladića iz B momčadi. Također, neke smo naše prvotimce vratili s posudbe, poput Šimuneca i Mioča. Imajući u vidu da nas očekuju veliki natjecateljski izazovi i na domaćoj sceni i u Europi moramo imati i kvalitetu i širinu igračkog kadra. Stoga očekujem da ćemo angažirati barem još trojicu, četvoricu novih igrača. Plan mi je da tijekom priprema svaki pojedinac odigra barem po tri utakmice kako bi svi imali ravnomjernu minutažu. Zasad smo došli do brojke od šest utakmica koje nas očekuju u Austriji, a moguće je, ako bude potrebe, da odigramo još poneku.

Radi se na još nekim imenima

Sportskog direktora Alena Petrovića predstavnici medija su, dakako, pitali za igračka pojačanja, na što je on odgovorio:

Nije nikakva novost da se želimo pojačati. Uspjeli smo do sada dovesti Majstorovića i Jugovića, radimo na još nekim imenima i pozicijama i osobno bih volio da to što prije završimo iako to baš i nije tako jednostavno. Želimo konkurenciju na svakom mjestu u momčadi jer ona iznjedri i dobar rezultat. Krećemo na dva fronta, nadam se da ćemo se i u Europi duže zadržati, pa će nam pritom trebati širi kadar.

Hrvatski igrači su uvijek prioritet

Na dovođenju novih igrača svakodnevno je angažiran i glavni klupski skaut i Petrovićev pomoćnik Marin Skender koji kaže:

Apsolutno smo otvoreni za sva tržišta, no već znate da nam je uvijek primarno dovesti hrvatskog igrača, ne samo iz HNL-a, nego općenito. Stoga mi je drago što smo uspjeli vratiti Jugovića i dovesti Majstorovića koji je već nekoliko sezona jedan od boljih stopera u Ligi. Kada dovodimo strance,oni moraju biti bolji od naših domaćih prvotimaca i moramo znati zašto ih dovodimo.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL