Mile Škorić rođen je 19. lipnja 1991.u Vinkovcima, a za Osijek je ukupno odigrao 219 utakmica.

Našem kapetanu i hrvatskom reprezentativcu, Mili Škoriću, želimo sretan 28. rođendan! Zaslužio je produženi odmor zbog činjenice da je bio među Dalićevim izabranicima za utakmice protiv Walesa i Tunisa u kojima je zabilježio još jedan nastup za „Vatrene“, pa ih sada ukupno ima dva. Za A reprezentaciju Hrvatske prvi puta je zaigrao u Čačićevom izborničkom mandatu i to u Los Angelesu gdje je kombinirana hrvatska nacionalna momčad, krajem svibnja 2017., odmjerila snage s Meksikom. Posebno su emotivne bile one završne minute kvalifikacijskog dvoboja s Velšanima u Gradskom vrtu, kada je Mile pred osječkom publikom, u svome „dvorištu“, ušao u igru i doživio ovacije navijača na velikoj sceni. Bila je to i svojevrsna nagrada Škoriću za još jednu odličnu sezonu koju je imao u Nogometnom klubu Osijek čiji je predvodnik na terenu.

Jedan od ključnih igrača

U seniorskom sastavu Bijelo-plavih debitirao je 22. ožujka 2008. u Zadru, dobivši priliku s klupe u posljednjih stotinjak sekundi. Ovoga ljeta će ući u svoju desetu ozbiljnu, seniorsku sezonu s našim prvoligašem i već sama ta činjenica zaslužuje posebnu pozornost. Za Osječane je skupio 219 utakmica, od toga 191 u HNL-u, 11 u Europi i 17 u Kupu Hrvatske, postigavši u sva tri natjecanja ukupno 14 golova i to sve u državnom prvenstvu. Jedan je od onih prvotimaca Bijelo-plavih o čijem statusu se nikada ne raspravlja zbog čega mu je i pripala kapetanska vrpca. Ljubimac je navijača, cijenjen među svojim kolegama, a igračke kvalitete je najbolje potvrdio u tri posljednje sezone, kao jedan od ključnih pojedinaca u ostvarenju rezultatskih ambicija. I dalje je na meti klubova iz inozemstva, no Mile je itekako vezan uz Osijek i Gradski vrt i nije mu se lako odvojiti od grada na Dravi i Slavonije. Stoga se i ne žuri s njegovim potencijalnim transferom, iako su ponude sve izdašnije...

Povratak sredinom 2013. godine

Možda neki ne znaju, pa nije naodmet podsjetiti kako je naš kapetan prošao uspone i padove u svojoj karijeri. Na prvoligaškoj sceni se pojavio s nepunih 17 godina, što je bila potvrda neupitnog potencijala zbog kojega je dobivao povjerenje i u mlađim nacionalnim vrstama. U vremenu vlastitoga „traženja“, u ljeto 2011. godine, odlučio je promijeniti sredinu i otišao je iz Osijeka u Goricu, no tamo se kratko zadržao. Sljedeća postaja bila mu je zagrebački trećeligaš HAŠK gdje je igrao više iz nekakvog „gušta“, poluprofesionalno, tek da bi se održao u nogometu. Srećom pa nije odustao jer se kasnije iznova pokazalo kakav je igrač. Sredinom 2013. Osječani su ga ponovno pozvali u svoje redove, a sve ostalo je svima dobro poznato. Želimo mu još puno odličnih igara i u Klubu i u reprezentaciji, no prije svega dobro zdravlje!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL