Antonio nije puno razmišljao o ponudi Bijelo-plavih, a vrlo zadovoljni su i klupski operativci koji su odradili ovaj transfer.

Odmah nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor s Nogometnim klubom Osijek, Antonio Mance otputovao je u rodnu Rijeku kako bi pripremio sve što će mu biti potrebno za duži boravak u našoj Slavoniji. Ostavio je dojam sretnog i zadovoljnog čovjeka, pa ni u prvim izjavama nije ostao suzdržan:

Drago mi je zbog povratka u Hrvatsku zato što dolazim u klub koji je uvijek puno značio u domaćem nogometu, a znači i sada. Potvrdio je to Osijek svojim rezultatima i prošle sezone, pa je i kod mene brzo sazrijela odluka da se već sada dogovorim s Osječanima, ništa ne odgađajući. Što drugo reći nego da sam sretan i da u takvom raspoloženju očekujem prvi trening kojega ću u subotu imati s novim suigračima, rekao je Mance.

Afirmacija izvan hrvatskih granica

Općenito je za svoju dosadašnju igračku karijeru rekao da je bila prilično turbulentna. Bilo je, kaže, i onih dana kada nije znao što uopće i sam može očekivati i čemu se nadati. No, dočekao je afirmaciju i to izvan hrvatskih granica.

Istina, Domžale su mi bile kao nekakva odskočna daska jer sam se tamo dobro snašao i nekako ozbiljnije najavio svoje mogućnosti. Sve je još bolje i na višoj razini bilo u Trenčinu gdje sam zaista igrao svoj najbolji nogomet, pa ni učinak nije izostao. Sve je kulminiralo prošloga ljeta u kvalifikacijama Europske lige, tako da sam dobio poziv iz Nantesa i otišao u Francusku. Ulazio sam s klupe u prvenstvenim utakmicama, jednu u kupu zaigrao od početka i odmah bio među strijelcima. Baš kada sam bio na pragu zaigrati u početnoj jedanaestorici i u borbi za bodove - dogodila mi se ozljeda. Nisam tada imao sreće, no to je sve iza mene i Osijek mi predstavlja novo dokazivanje. I ovdje me čeka Europa, isto tako i vrlo zanimljive utakmice u HNL-u, tu je još i Kup Hrvatske, tako da je pred svima nama vrlo zahtjevna sezona.

Bio je prvi napadački „pick“

Dovođenje Mancea značilo je i odrađivanje velikog posla za ljude iz našeg sportskog sektora koji su bili zaduženi za ovaj transfer. Naime, riječ je o igraču koji je u posljednjih godinu dana mnogima vrlo zanimljiv na europskom tržištu, pa je trebalo biti i brz i konkretan u poslu koji je u četvrtak definitivno završen.

Upravo tako, nimalo laka zadaća nije bila dovesti takvog igrača za kojega je postojao značajan interes klubova iz dosta jačih i atraktivnijih liga nego li je to HNL. Htjeli smo ga dovesti još i prije godinu dana, pa i prošle zime, ali u to vrijeme je to ipak bilo nemoguće. Sada smo uspjeli u tome i jako smo zadovoljni. On nam je bio prvi „pick“ kada su napadači u pitanju, igrač kojega je posebno želio i naš trener, uvodno je istaknuo Alen Petrović.

Napadač s pravim referencama

Mance je imao vrlo uspješno razdoblje u slovačkom Trenčinu u kojemu se prometnuo u najvažnijeg igrača, zbog čega je i dobio poziv Nantesa.

Osjetio je i igranje u Ligue 1, učestalo zabijao u kvalifikacijama Europske lige, zaista ima dobre reference. Mobilna je „špica“, može igrati i na poziciji drugog napadača, tako da bi nam morao biti od velike koristi. Drago mi je što je prepoznao našu želju za dodatnim iskorakom, odnosno ambicije Kluba i sve ovo što radimo u našoj sredini te pristao doći kod nas. Siguran sam da će nam itekako pomoći u svemu onome što ćemo nastojati ostvariti u idućem razdoblju, zaključio je sportski direktor Bijelo-plavih.

Skender: Doveli smo budućeg reprezentativca!

Zadovoljan ovakvim raspletom je i glavni klupski skaut Marin Skender. I on je naglasio kako je dolazak Mancea u Gradski vrt velika stvar za NK Osijek:

Doveli smo još jednog hrvatskog igrača iako je, nerijetko, puno lakše, pa i jeftinije angažirati nekog stranca. Iznimno smo sretni što smo uspjeli angažirati budućeg hrvatskog reprezentativca, u što uopće ne sumnjam! Za njega je postojao interes klubova iz Italije, Velike Britanije, Nizozemske (Parma, Cardiff, Feyenoord…), a na kraju je završio kod nas. S njim, Jugovićem i Majstorovićem imamo tri „kapitalca“ u svakoj liniji i to već u prvom tjednu priprema. Ne sumnjam da će se svi vrlo brzo adaptirati i prilagoditi zahtjevima struke te da će Osijek iz dana u dan biti sve jači i konkurentniji za ono što svi želimo, poručio je Skender.