Ove srijede Osječani igraju s rumunjskim prvakom, a susret u Leobenu počinje u 17,30 sati.

Ništa ne remeti plan i program priprema Bijelo-plavih u Austriji. I drugi je dan prošao u odrađivanju onoga što je stručni stožer stavio kao zadaću pred igrače, a svaki od njih se nastoji iskazati u najboljem svjetlu i nametnuti treneru Skenderu i njegovim pomoćnicima. Najbolja će im prilika biti na kontrolnim utakmicama koje će Osječani odigrati tijekom boravka u Štajerskoj. Prva ih očekuje ove srijede od 17,30 sati u Leobenu gdje im je protivnik rumunjski prvak CFR Cluj.

Iskusna momčad s puno internacionalaca

Rumunji se također pripremaju za Europu, a prva im je prepreka Astana iz Kazahstana. Protiv Osijeka neće igrati njihov najskuplji igrač (4 milijuna eura), desni bočni Manea koji je s U-21 reprezentacijom svoje zemlje u završnici Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu. Inače, vrlo su iskusna momčad, posebice u zadnjoj liniji s vratarom Arlauskisom (31), Portugalcem Camorom (32), Brazilcem De Souzom (35) i Muresanom (33). U veznom redu su dvojica hrvatskih igrača: Mate Maleš (30) i Damjan Đoković (29). Prvi je ostavio značajan trag u Lokomotivi i Rijeci, a drugi je također s Rujevice, gdje se zadržao samo par mjeseci, otišao u Cluj. Još jedan Portugalac Moutinho (ima i švicarsku putovnicu) nekada je igrao u Primeri, baš kao i prekaljeni internacionalac, Argentinac Culio (35) koji je nastupao za Deportivo, Zaragozu, Mallorcu…

I naš Šorša je bio u Cluju

U Schalkeu je bio ofanzivni vezni Deac (33), u Marseilleu alžirski napadač Omrani koji je igrao za mlađe francuske reprezentativne vrste, a trenutna cijena mu je 1,8 milijuna eura. Gotovo dvostruko skuplji (3,5 milijuna) je prvi klupski strijelac Tucedean (28) čiji učinak od 20 golova prošle sezone svakako treba respektirati. Trener im je nekad istaknuti reprezentativac Rumunjske i bivši igrač Chelsea Dan Petrescu. U prošloj natjecateljskoj godini u čak 23 utakmice nisu primili nijedan gol, a dosta su i efikasni. Momčad im je na Transfermarktu procijenjena na 25,5 milijuna eura. U Cluju je jednu sezonu proveo i naš Tomislav Šorša koji će se ovom prigodom susresti s nekim bivšim suigračima.

Trojica još „hvataju“ pravi ritam

Važno je istaknuti da će se igrati dvaput po 60 minuta, što znači da će Skender na teren poslati dvije jedanaestorice, uz još poneku izmjenu jer je Osječana u Kreischbergu ukupno 28. Do sada su Bijelo-plavi dosta radili na pozicijskoj igri u obje faze, obrani i napadu, tako da će stožer svakako inzistirati da se to prenese s treninga na utakmice. Pojedinci poput Škorića, Kleinheislera i Mancea ovih su dana trenirali ipak nešto manjim intenzitetom u odnosu na ostale, budući da su se kasnije priključili momčadi, pa ih treba postupno uvoditi u ritam i podizati im intenzitet rada. Važno je da nema niti jednog prvotimca koji se požalio na ozljedu, tako da će s Rumunjima svi imati priliku zaigrati.

Utakmicu Osijek - CFR Cluj mozete izravno pratiti na Planet Sport 3, dok je tekstualni prijenos na našem webu.