Igralo se dvaput po 60 minuta po paklenoj vrućini na 34 Celzijeva stupnja, a Cluj je pobijedio 2:1.

Uvjeti u kojima su kontrolnu utakmicu odigrali nogometaši Osijeka i Cluja bili su takvi da je teško bilo i razmišljati po onakvoj vrućini, a kamoli trčati i nadigravati se na terenu. U Leobenu je prava rijetkost da temperatura dosegne čak 34 Celzijeva stupnja, a ni malobrojni gledatelji nisu mogli pronaći nikakvu zaštitu od nemilosrdnog sunca, budući da niti na jednom dijelu tamošnjeg sportskog centra nije bilo ni najmanje hladovine. Pri dogovaranju ovoga susreta nitko nije mogao ni pomisliti da će nas dočekati toplinski udar, a kasniji termin nije odgovarao Rumunjima koji su čak prvotno htjeli da početak bude u 16 sati…

Šteta zbog propuštenih prigoda

U takvim okolnostima igračima treba čestitati što su sat vremena (pojedinci iz Cluja i više…) korektno i bez pogovora odradili svoj posao u susretu koji je potrajao dva puta po 60 minuta. Pobjeda je pripala rumunjskom prvaku (2:1), no i Osječani mogu biti zadovoljni onim što su pokazali u prvom poluvremenu u kojem smo vidjeli i sva tri pogotka. U tom razdoblju igre, nakon protivničkog vodstva, Osijek je pokazao više i došao do izjednačenja lijepim golom Jugovića. Šteta što odlične prilike Marića, kojemu se na putu do mreže ispriječila vratnica, te veznjaka Pilja nisu bile iskorištene, dok je Jugovićev drugi udarac izvan šesnaesterca zamalo bio neprecizan. Trebalo je do odmora ostati barem 1:1, no dogodilo se Bijelo-plavima da su drugi pogodak primili u završnoj minuti, olako dopustivši Rumunjima da matiraju Malenicu.

Igrali svi izuzev Barešića

Momčadi su se potom izmijenile na obje strane, a vidjelo se da Cluj trenutno ima širi kadar u svojim pripremama za kvalifikacije Lige prvaka. Uz malo sreće za Ivušića i suigrače (dvije pogođene grede) rezultat se više nije mijenjao, a prigodu su dobili svi raspoloživi osječki igrači, izuzev trećeg vratara Barešića. Svaki ogled trenerima pruža uvid u trenutne mogućnosti njihovih izabranika, pa je i ova utakmica ispunila svrhu u tom pogledu, bez obzira što se od aktera jednostavno nije ni moglo očekivati više na paklenoj vrućini. Austrijanci u svojoj vremenskoj prognozi najavljuju da nas i ovoga četvrtka otprilike očekuje slična temperatura kao i dan ranije, pa je stručni stožer za danas planirao samo regeneraciju. Osječani se od petka vraćaju u svoj ustaljeni ritam, a nadamo se da će ozljede Lope, Grgića i Dugandžića iz dvoboja s Rumunjima biti brzo sanirane kako ne bi morali izostajati s treninga.