Sat vremena je Osijek bio puno bolji od Sepsija, a Marić je uz pogodak uzdrmao i vratnicu…

Osijek je u svojoj drugoj austrijskoj provjeri odigrao neriješeno 1:1 protiv Sepsija, šestoplasirane momčadi prošle sezone u rumunjskom prvenstvu. Dok je na terenu bila nominalno jača jedanaestorica, a to znači u prvih 60 minuta, Osječani su bili u stalnom pritisku jer se suparnik povukao ispred svoga kaznenog prostora, gotovo bez ikakvih ambicija u igri prema naprijed. Bilo je samo pitanje do kada Rumunji mogu odolijevati učestalim napadima našeg prvoligaša. Iako je nadmoć bila velika, na prave šanse čekali smo do završnih šest minuta prvog poluvremena.

Izostala je bolja realizacija

Prvo se Marić, prema starom dobrom običaju, odlično snašao u suparničkom petercu nakon jednog kornera i Bočkajeva ubačaja s desne strane pri čemu je Mance loptu u skoku skrenuo na drugu vratnicu da bi najbolji osječki strijelac iz neposredne blizine zatresao mrežu. Potom je prednost mogao „uduplati“ Pilj, u sudačkoj nadoknadi i Mance koji je imao još bolju prigodu, no ipak je ostalo samo na jednom pogotku. U drugom dijelu, dok je još na terenu bila ista momčad Osijeka, Marić je propustio čisti „zicer“, kada je na Manceovu asistenciju desnom nogom posve neometan loptu poslao u vratnicu iako je to zasigurno bilo teže nego postići gol.

Rumunji iskoristili početno nesnalaženje

U 61. minuti trener Skender je na travnjak poslao osmoricu novih igrača, a samo šezdesetak sekundi kasnije Sepsi je izjednačio na 1:1, iskoristivši početno nesnalaženje protivnika koji je zamijenio praktički kompletnu postavu. Mijenjali su i Rumunji, pa smo gledali izjednačenu igru do kraja susreta u kojoj je veliku priliku propustio Špoljarić. Ukupno gledajući nije to nikako realan rezultat jer su Bijelo-plavi sat vremena bili puno bolji i agilniji, samo im je trebao barem još jedan pogodak koji bi vjerojatno značio i potvrdu pobjede. Zamjenska jedanaestorica nije bila na toj razini, ali nije ni razočarala.