Čim se temperatura zraka spustila ispod 30 stupnjeva ugodnije je trenirati i igrati pripremne utakmice.

Malo su splasnule vrućine u Štajerskoj, pa je na temperaturama ispod 30 stupnjeva odmah ugodnije trenirati i igrati kontrolne utakmice što su svi dočekali kao olakšanje. Ono što nas je, pak, rastužilo odnosi se na mladog Talysa Oliveiru čija ozljeda ruke, nakon subotnje operacije, zahtjeva duži izostanak s terena. Nažalost, to je također dio sporta, događaju se i takve stvari, pa će stručni stožer potražiti neka druga rješenja za lijevi bok kojega je Brazilac standardno pokrivao. Alen Grgić je u prvoj provjeri dobio udarac u koljeno, pošteđen je u ogledu sa Sepsijem, a ovoga bi tjedna i on mogao ponovno na teren.

U sigurnim rukama Željka Lovrića

Okončali smo prvih sedam radnih dana, iza nas su i dvije utakmice, a u planu su još tri do povratka u Osijek uz mogućnost da se popuni trenutno upražnjeni termin 6. srpnja, ako bi se pronašao odgovarajući protivnik. Do tada ćemo trenirati na terenu oberligaša SVU Murau gdje je odigran i subotnji susret s Rumunjima.

Vozač klupskog autobusa Željko Lovrić uvijek je spreman, gdje god da krenemo, a „Neoplan“ za čijim je upravljačem već je upoznat s ovim cestama jer smo i lani bili na istom odredištu. Nije našem „Želji“ problem odvesti i vratare s trenerom Domagojem Malovanom na njihov zasebni trening u obližnji Stadl i strpljivo sačekati da ih vrati natrag do hotela.

Braća Vincek – tandem ekonoma

Istu sobu u „Relax Resortu“ dijele ekonomi (nekad smo ih zvali „oružarima“) Ivica i Željko Vincek, braća koja skrbe o opremi i njezinu održavanju. Mlađi Željko je duže uz prvu momčad, dok mu se tek nešto stariji Ivica priključio u travnju ove godine, do kada je bio s Osijekom II. Oni na teren, zajedno s fizioterapeutom Franom Dušićem, uvijek dolaze prije svih ostalih jer sve treba pripremiti za trening ili utakmicu. U šumovitim predjelima ovog lijepog austrijskog kraja zna se ponekad dogoditi da je teško pronaći neku loptu, napucanu daleko od igrališta, ali takvih gubitaka nemamo što najviše raduje tehničkog direktora Hrvoja Barišića. On je taj koji sve bilježi i mora imati pod nadzorom, pa i stanje s opremom i rekvizitima.

CSKA „tijesno“ poražen od Šahtara

I nadalje svi skupa pratimo što je novoga u redovima CSKA i Titograda, naših potencijalnih protivnika na startu nove europske sezone. Bugari su imali vrlo jaku provjeru protiv ukrajinskog Šahtara od kojega su poraženi s minimalnih 1:0. U tom susretu njihov je početni sastav bio: Cerniauskas, Atanasov, Chorbadzhiyski, Galabov, Geferson, Malinov, Fabbrini, Carey, Rodrigues, Evandro i Sowe. Što se tiče Podgoričana, oni na svom stadionu postavljaju reflektore, pa će uskoro moći igrati i večernje susrete pred svojim navijačima. Što se tiče provjera, igrati će u srijedu protiv Iskre iz Danilovgrada, pa ćemo i o njima nakon tog ogleda moći napisati pokoju rečenicu više.