Protiv Banika i Mattersburga za Osijek su nastupila čak 32 igrača, što znači da su na terenu bile tri naše momčadi.

Dvije dobre provjere imali su naši nogometaši u utorak u Leobenu. Na terenu su bila čak 32 osječka igrača, pa se može reći da smo u ovim ogledima imali ne dvije, nego tri momčadi!  Na kraju je završilo s dva remija, tako da još čekamo na pobjedu, iako rezultati tijekom pripremnog razdoblja, nije to više samo floskula, nisu u prvom planu. Da je drugačije, sigurno bi i stožer manje „miksao“, ali se upravo na takvim utakmicama mora pružiti šansa svakom pojedincu. Ljepše bi, dakako, i za nas ovdje i za javnost bilo da se barem jednom pobijedilo. No, nitko nije zabrinut, a kamoli frustriran uslijed onoga što je Osijek sa svim svojim raspoloživim snagama pokazao u Austriji.

Mladi nisu bili uplašeni

U dvoboju protiv Banika zaigrala je nominalno pričuvna garnitura koja je izdržala pritisak Čeha u prvom poluvremenu. U nastavku je izgledala puno bolje i opasnije, bez obzira na rano primljeni pogodak te je uz dvije pogođene grede mogla i prije 88. minute, kada je zabio Dugandžić, doći do izjednačenja, pa i rezultatskog preokreta. Bilo je lijepih akcija, a ugodno su iznenadili i mladići koji su tek dan ranije doputovali u Kreischberg kako bi se našli na ispomoći za dvostruki program u Leobenu. Nisu bili ni uplašeni niti impresionirani te se i ovaj puta potvrdilo kako Osječani u vlastitim redovima opet imaju perspektivu koja nas sve veseli. Remi u tom prvom susretu je mogao zadovoljiti Skendera i suradnike jer je Banik imao na terenu puno više onih koji su u kadru za najbolji sastav, dok je Osijek bio posve „šaren“ u tom pogledu.

Dugandžić dvaput spašavao

Iskreno, očekivali smo pobjedu u drugoj utakmici s Mattersburgom koji uopće nije bezazlen protivnik, naprotiv. Kada je Mance zabio svoj prvijenac za Bijelo-plave mnogi su gledajući TV stream vjerojatno pomislili da će to biti lakši zalogaj za osječku momčad, međutim, nismo gledali takav scenarij. Austrijanci su brzo iskoristili pogrešku osječke zadnje linije i stigli do izjednačenja, da bi naš prvoligaš nešto kasnije uz potpuno kontrolu igre došao do novog vodstva spretnom reakcijom Marića. Ostalo je 2:1 do odlaska na odmor, da bi se u drugom poluvremenu stvari ipak promijenile. Doduše, Marić je olako propustio „zicer“ za povećanje vodstva, a uporni i rastrčani igrači Mattersburga su još jednom stigli do izjednačenja („penal“ je najblaže rečeno bio dvojben, iako je to manje važno), da bi nedugo zatim i poveli. Prijetio nam je poraz, ali unatoč tomu završnih petnaestak minuta opet je pripalo mladićima iz Osijeka II. „Raspucani“ Dugandžić je lijepim golom popravio ono što je prethodno bilo „narušeno“, pa je vrlo sadržajan ogled završio remijem.