I u Stadlu i u Murauu ljudi iz tamošnjih niželigaša su proteklih dana činili sve da bi Bijelo-plavi imali što bolje uvjete za rad.

Tražili su Osječani ovih dana još jednog protivnika u samome finišu austrijskih priprema, no pokazalo se da je to prilično teško, gotovo i neizvedivo. Naime, Dino Skender je htio da mu druga momčad ima provjeru ili tijekom vikenda ili u ponedjeljak, što bi bila svojevrsna predigra ogledu našeg najboljeg sastava s Kopenhagenom. Kontaktirani su klubovi iz Rusije, Ukrajine, Mađarske, Slovenije i dakako Austrije, međutim, s jednima se nije mogao usuglasiti termin, a s drugima mjesto odigravanja utakmice ili su već unaprijed nešto dogovorili. Bijelo-plavima se baš i ne putuje predaleko uoči završnog dvoboja s Dancima i povratka kući, pa se neće inzistirati na bilo kojem suparniku. Doduše, ostaje još mala mogućnost da u posljednji trenutak ipak uskoči netko s kim bismo mogli odmjeriti snage u Kumbergu gdje nas očekuje Kopenhagen.

Deset posto žitelja dolazi na utakmice

Koristimo priliku zahvaliti nekim ljudima koji su nam izlazili u susret i pomagali tijekom ovih petnaestak dana u Štajerskoj. Stariji gospodin kojega svi u Murauu zovu „Bimbo“ stalno je bio na usluzi što se tiče pripreme terena na kojem su Osječani trenirali ovoga tjedna. Taj istinski nogometni zaljubljenik nekada je bio dopredsjednik lokalnog oberligaša, a sada volonterski obavlja sve poslove oko održavanja terena. Zanimljivo da mu pritom umnogome pomaže robot za košenje trave, što mu je barem jedna briga manje. Spoznaja da SV Murau u domaćim ogledima pete lige prati u prosjeku 400 gledatelja vrijedna je spomena u kontekstu činjenice da ovaj gradić ima tek nešto više od 4.000 stanovnika. Čisto radi usporedbe s nogometnim prilikama u Hrvatskoj gdje i neki prvoligaši nemaju toliko navijača na tribinama.

Idealno za aktivni odmor i opuštanje

Hvala i gospodinu Emanuelu iz Stadla gdje smo odradili uvodnih sedam dana. I on se potrudio da igrače dočeka uvijek pokošen, povaljan i zaliven travnjak, bez obzira na druge obveze koje čovjek svakodnevno ima. Inače, u tom je mjestu prekrasno jezero koje bismo vam svakako preporučili za kupanje i ugodan boravak u prirodi ako nekada odlučite doći na ljetovanje u ovaj dio Austrije. Smještajnih kapaciteta je napretek, a i cijene su u mnogim, lijepo uređenim objektima prihvatljive i gostima koji nisu isključivo dubljeg džepa. Uistinu nije teško pronaći prostor i ambijent za opuštanje i aktivni odmor, posebice onima koji će imati puno više slobodnog vremena od nogometne momčadi i njezine logistike.