Prva momčad Osijeka sastaje se s prvakom Danske Kopenhagenom čiji igrači ukupno vrijede 53 milijuna eura!

Posljednjeg dana priprema u Austriji naše Bijelo-plave očekuje i najteža utakmica. Na suprotnoj strani terena bit će prvak i najbolja momčad Danske, vrlo jaki Kopenhagen koji „brusi“ formu za kvalifikacije Champions League u kojima se uključuje u drugom pretkolu. U tom ogledu Dino Skender će na teren u Kumbergu poslati trenutno udarnu jedanaestoricu koja će sigurno odraditi svojih 70-ak minuta. Dakle, zahtjevan protivnik u svakom pogledu, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će Osječani reagirati u jednom takvom dvoboju gdje je neupitna koncentracija kvalitete u suparničkim redovima.

Čeka nas Robert Mudražija

Dovoljno je reći da je momčadska vrijednosti FCK-a velikih 53 milijuna eura, što i ne čudi jer taj klub u svojim vitrinama, od 1992. godine do sada, ima 13 titula prvaka i 8 trofeja u nacionalnom kupu. Kopenhagen ima iskustva i u skupinama elitnog europskog natjecanja, a na toj je razini pobjeđivao i velikane poput Ajaxa i Manchester Uniteda. Vodi ih Norvežanin Stale Solbakken koji je za kormilom još od 2013., a ima trenerskog iskustva i iz Njemačke i Engleske. Igrači im jako dobro kotiraju na tržištu, o čemu najbolje svjedoči primjer desnokrilnog napadača, reprezentativca Roberta Skova koji je procijenjen na čak 13 milijuna eura! Slijedi ga suigrač na desnom krilu Viktor Fischer čija je cijena 7 milijuna, nakon što je dio karijere proveo u Ajaxu, Middlesbroughu i Mainzu, uz 21 nastup za dansku nacionalnu vrstu. U danskom velikanu je i naš bivši prvotimac Robert Mudražija, a od ovoga ljeta i Karlo Bartolec koji im je pristupio iz norveškog Nordsjaellanda. U svojoj prethodnoj provjeri poraženi su od Šahtara 1:2.

Motiv kao da je natjecateljska utakmica

Naši nogometaši vole takve izazove kada im je takmac visoko rangirana momčad jer se u tim ogledima svatko želi posebno dokazati. Stoga se takvim utakmicama pristupa kao da su natjecateljske, pa u tom kontekstu najavljujemo i motivirani Osijek koji će svakako nastojati iznenaditi favoriziranog suparnika. Odličan je to ispit za naše prvotimce, posebice jer se bliži početak državnog prvenstva, kao i europski nastupi koji će zasigurno biti itekako zahtjevni za izabranike Dine Skendera. Stoga je poželjno igrati ovakve dvoboje i privikavati se na onaj ritam koji će Osječane uskoro čekati, kada budu predstavljali i hrvatski nogomet na euro-sceni. Pozitivan rezultat pritom je i značajan stimulans, tako da će se i o tomu zasigurno itekako razmišljati.