Tekstualni prijenos prijateljske utakmice Ujpest - Osijek. Utakmica počinje u 18:30 sati, a aktualnosti s utakmice donosi vam MMM.

FC UJPEST - OSIJEK 1:0

90' utakmica je završena minimalnom pobjedom Ujpesta. 

90' Sanković iz "slobodnjaka" šalje loptu iznad grede. 

89' žuti karton dobio je Magdić. 

86' na klupu odlaze Balasz, Meszaros i Onovo, a ušli su Lubaki, Filipović i Milašinović. 

75' iz igre je izašao Litauszki, na terenu je Mate. Kod Osječana je Bliznac zamijenio Kamenara, Magdić mijenja Marina, Todorov je ušao umjesto Lope, Stanić je zamijenio Ćosića, a Čikvar je u napadu umjesto Špoljarića. 

72' Nwobodo je omogućio lijepu priliku Jeleni, a ovaj mađarski napadač zanimljivog prezimena ne uspjeva doći do lopte prije Malenice. 

67' Todoroski ubacuje za Dugandžića koji je mogao pucati, ali je ipak pokušao asistirati nekome od suigrača što nije bilo najbolje rješenje... 

64' kombinirali su bočni igrači Osijeka Marin i Todoroski, Mađari loptu izbacuju u korner. 

61' još jedna izrazita prigoda za Ujpest. Pucao je Onovo, Malenica je vrlo dobro reagirao i odbio loptu na koju natrčava Zsoter i ne uspjeva postići pogodak. 

60' na vratima Ujpesta Pajović je zamijenio vrlo dobrog Banaija. 

59' još bolju šansu imali su Mađari na drugoj strani. Meszaros je s lijeve strane izbio sam ispred Malenice, ali je njegov udarac zaustavila greda. Odbijena lopta dolazi do Jelene, a ovaj se ne snalazi pred vratima Bijelo-plavih. 

58' Lopa je mogao izjednačiti, međutim, njega je pri pokušaju udarca sa desetak metara spretno blokirao Balazs. 

54' kod Mađara su izašli: Racz, Koszta, Pauljević, Simon i Kovacz, a ušli su: Zsoter, Nwobodo, Sanković, Bureković i Jelena. 

46' odmah je dosuđen kazneni udarac za Ujpest. Simon je okomitom loptom "izbacio" osječku obranu što koristi Koszta, izbija sam ispred Malenice koji ga ruši u šesnaestercu i to je "penal". No, Kosztin udarac u lijevi donji kut osječki je vratar odlično obranio!

46' počeo je drugi dio susreta, uz dvije zamjene kod Osječana. U svlačionici su ostali Lončar i Žaper, u igri su sada Almeida i Soldić. 

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem Ujpest ima vodstvo od 1:0.

41' nije dobro postavljena osječka obrana i Mađari to koriste za vodstvo. Asistent je Racz, a prisebni Koszta lagano lobom matira Malenicu. 

41' 1:0 - KOSZTA

38' Racz je u dobroj poziciji za šut, šalje loptu metar iznad grede. 

34' dobar udarac Kamenara iz daljine, Banai je još jednom siguran. 

28' Dugandžić ne koristi lijepu asistenciju Špoljarića. Pucao je iskosa s lijeve strane, ali nije pogodio okvir vratiju. 

24' prava prigoda za Lopu. Naš je Ukrajinac pucao sa 14 metara, a Banai je zaslužan što Osijek nije došao u vodstvo. Odlična obrana suparničkog čuvara mreže!

18' Malenica je pogriješio u dodavanju na 30-metara od svojih vratiju, međutim, Racz ne uspjeva pogoditi praznu mrežu. 

14' još bolja šansa u kojoj je ponovno Onovo. Odigrao je dupli pas sa Simonom i našao se na desetak metara ispred Malenice koji se nije dao nadmudriti. 

13' prvi pokušaj Mađara i to preko tamnoputog Onovoa koji je sa 17 metara pucao pokraj lijeve vratnice. 

8' Marin je sada, nakon odličnog proigravanja Lope, u pravoj prigodi nakon što je s lijevog krila ušao u kazneni prostor, no vratar Banai je vrlo dobrom reakcijom spriječio pogodak. 

5' Marin je ubacio s lijeve strane, a Todoroski je zamalo zakasnio u reakciji na drugoj vratnici i nije uspio dobro uputiti udarac s desetak metara. 

2' već su Osječani u prigodi. Stoper Ujpesta Litauszki je kratko vratio loptu svom vrataru što je umalo kaznio Lopa koji je predosjećao da bi suparnički igrač mogao iskazati nesigurnost u toj situaciji. 

1' lopta je upravo krenula s centra. 

Utakmicu će voditi mađarski sudac Peter Zierkelbach iz Pečuha. 

Za petoplasiranu momčad iz prošlog prvenstva Mađarske, pod vodstvom trenera Nebojše Vignjevića, igrati će: Banai, Ristevski, Litauszki, Pauljević, Balazs, Kovacs, Onovo, Racz, Simon, Meszaros i Koszta. Pričuve su: Pajović, Nwobodo, Zsoter, Filipović, Sanković, Lubaki, Milašinović, Jelena, Mate i Bureković. 

Dino Skender će na travnjak od prve minute poslati jedanaestoricu: Malenica, Todoroski, Šimunec, Lončar, Ćosić, Marin, Žaper, Kamenar, Lopa, Špoljarić i Dugandžić. Na klupi će biti: Barešić, Almeida, Magdić, Stanić, Soldić, Todorov, Bliznac i Čikvar. 

Pozdrav iz Szekszarda! U ovom mađarskom gradu momčad Osijeka će odigrati posljednju kontrolnu utakmicu uoči ovotjednog početka državnog prvenstva. Suparnik Bijelo-plavima bit će mađarski prvoligaš Ujpest iz Budimpešte.