Ogledom naše pričuvne momčadi protiv mađarskog Ujpesta završeno je pripremno razdoblje i čeka se start nove sezone.

Utakmicom protiv Ujpesta u Szekszardu spuštena je zavjesa na ono klasično pripremno razdoblje osječkog prvoligaša za novu sezonu. Ovoga tjedna već počinje državno prvenstvo, pa će i sve aktivnosti biti isključivo usmjerene na premijeru sa Slaven Belupom koja nas očekuje u petak od 19 sati. Inače, što se tiče ogleda s petoplasiranom momčadi mađarske lige iz prošle natjecateljske godine, vidjeli smo dosta sadržajan nogomet, uz pozitivne i one manje dobre stvari u igri Bijelo-plavih. Ujpest je na teren izašao s većinom svojih prvotimaca, dok je Osijek nastupio s igračima koji nisu zaigrali u „generalki“ protiv Slobode ili su tada imali malu minutažu.

Svi su imali priliku za dokazivanje

Osječani su poraženi s 1:0, šteta je što barem neku od svojih prigoda nisu iskoristili, no dosta su šansi imali i Mađari, između ostalih i kazneni udarac kojega je Malenica obranio te pogođenu gredu. Činjenica je da je naš stručni stožer od početka priprema definirao dvije momčadi i za svaku od njih isplanirao dovoljno kontrolnih utakmica. Stoga nije bilo igrača koji bi se mogao požaliti da nije imao priliku za dokazivanje, a na treneru i njegovim suradnicima je izabrati najbolje, one u koje se trenutno najviše vjeruje. Pritom se razmišlja i o skorašnjem europskom izazovu, gotovo sigurno protiv CSKA (uzvrat s Titogradom je ovoga utorka u Podgorici nakon 4:0 u Sofiji), tako da će se možda i rasporediti snage. Tko je Skenderov izbor vidjet ćemo u petak navečer, na utakmici s Koprivničanima iako je teško očekivati da će biti nekih posebnih promjena u odnosu na prethodne nastupe.

I dalje se radi na dovođenju pojačanja

Izvjesno je da u kadru još neko vrijeme neće biti Talysa kojemu je operirana ruka i Grgića koji ima problema s koljenom, zbog kojih je propustio sve provjere osim one prve. Protiv Cluja se ozlijedio i od tada nije mogao konkurirati za momčad. Ostali su u „stroju“ i nadamo se da će tako ostati i do prvog susreta u borbi za bodove. Dodajmo na kraju da naš Klub i dalje radi na mogućem dovođenju novih pojačanja, pri čemu su neki razgovori upravo ovih dana intenzivirani iako kontakti traju već duže vrijeme. No, jasno je da eventualni dolasci i do ogleda sa Slaven Belupa ne bi utjecali na izbor igrača u tom dvoboju.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL