Susret 1. kola HNL-a u Gradskom vrtu počinje u 19 sati, a Osječani su vrlo motivirani u želji za osvajanjem prvih bodova.

Slaven Belupo nam je dužnik iz proljetnog dijela prošle sezone. Toga se prisjetio i naš trener Dino Skender na konferenciji za novinare u najavi prve utakmice u novoj sezoni. Poraz u Koprivnici iz svibnja ove godine još nije sasvim izblijedio, pa bi to uistinu morao biti dodatni motiv ionako motiviranoj osječkoj momčadi da bude i razigrana i učinkovita. Također, nismo zaboravili ni onaj osječki dvoboj iz ožujka kada je u Gradskom vrtu bilo neriješeno 1:1, a Osijek je ispustio pobjedu u posljednjim minutama utakmice, u okolnostima kada je imao igrača više na terenu…

Rezultat je od starta primaran

Navodimo to i kao upozorenje da „Farmaceute“ treba shvatiti maksimalno ozbiljno iako su naši dečki zasigurno to shvatili nakon nedavnog prijateljskog ogleda s tuzlanskom Slobodom. Za bodove se treba doslovno izboriti, nitko nam ništa neće pokloniti niti se odreći svojih ambicija. S druge strane, uvjerili smo se i tijekom dosta jakih provjera u Austriji da i aktualna igračka garnitura Bijelo-plavih ima potrebnu kvalitetu, da se može prezentirati ne samo dopadljivo, kada je dojam u pitanju, nego i uspješno što je ipak najvažnije. Dakle, rezultat će biti primaran i od samoga starta svi u našem prvoligašu razmišljaju tako. Ovo je i svojevrsna „predigra“ za idući tjedan i iznimno zahtjevnu utakmicu s CSKA u Sofiji, iako će se o njoj razmišljati tek nakon odrađenog posla s Koprivničanima.

I ozračje bi trebalo biti poticajno

Vjerujemo da će prvi službeni nastup u novoj sezoni privući i nešto više navijača na tribine nego li je to bio dosadašnji prosjek. Znamo da su mnogi Osječani tijekom srpnja na odmoru, no sudeći prema prodaji godišnjih ulaznica – ozračje na stadionu moglo bi biti i ugodno i poticajno za domaćina. Vidjelo se i protiv Slobode da su ljudi željni pravih utakmica i da znaju nagraditi svaki dobar osječkih nogometaša. Potpora sigurno neće izostati, a bilo bi lijepo da se „Kohorti“ u navijanju pridruže i ostali gledatelji što se i događalo kada su igrači i navijači imali istu „vibru“. Takva atmosfera i pobjeda na startu bili bi idealan uvod u novu natjecateljsku godinu.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL