Ozljeda u ogledu sa Slaven Belupom, srećom, nije takve prirode da bi uvjetovala prisilnu stanku i odvojila ga od terena.

Vladalo je nakon dobre igre i sigurne pobjede nad Slaven Belupom razumljivo zadovoljstvo u osječkim redovima. Trener je čestitao igračima na pristupu, igri i osvojenim bodovima, no i upozorio kako nema nikakvog opuštanja jer je već u četvrtak veliki ispit u Sofiji. Dok su igrači napuštali stadion među navijačima je počelo kružiti pitanje što je s Petrom Bočkajem koji je zbog ozljede u samoj završnici utakmice morao nešto ranije u svlačionicu. Primjetili su gledatelji, posebice oni na istočnoj tribini, da je Pero „vukao“ desnu nogu na odlasku s terena, pa se pojavila zabrinutost hoće li naš istaknuti prvotimac morati propustiti vrlo važni ogled s CSKA-om idućega tjedna.

Odahnuo i stožer i navijači

Klupski liječnik dr. Ivan Lovrić odmah je konstatirao kako je riječ o jačoj kontuziji, uvjetovanoj udarcem koljenom u kvadriceps desne noge (na isto mjesto kao i prošle sezone protiv Dinama u Osijeku) što je u trenutku ozljeđivanja bilo prilično bolno. Poduzeto je sve što je bilo potrebno da se stanje normalizira, no ipak je trebalo pričekati subotnje jutro da bi se moglo konkretnije govoriti o mogućoj dijagnozi. Stručni stožer je zasigurno odahnuo nakon što se Bočkaj pridružio suigračima na rekuperaciji i laganom trčkaranju na pomoćnom terenu Gradskog vrta, a potom je odradio i testiranje kod kondicijskog trenera Marina Vučka. Bol je, očito, bitno umanjena nego li je bila u trenutku udarca, a najvažnije je kako nema nikakve rupture koja bi značila i prisilnu stanku. Prema svemu sudeći, Petar će biti spreman za ogled u Sofiji što će dakako razveseliti i sve simpatizere Bijelo-plavih.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL