Naš prvi vratar ove sezone optimistično najavljuje susret s momčadi iz Sofije, očekujući veliku podršku navijača.

Ivica Ivušić ove se sezone izborio za mjesto prvog čuvara mreže našeg prvoligaša, strpljivo čekajući svoju šansu. Branio je i u Sofiji gdje su Osječani poraženi sjajnim pogotkom Brazilca Evandra, što je zapravo bila i jedina prijetnja osječkoj „jedinici“.

Pokazalo se da je to bio ključni trenutak utakmice u kojoj smo, po meni, bili bolji i puno opasniji protivnik. Nismo zabili i to nam otežava posao u uzvratu, međutim, optimistično čekam ovaj novi ogled da nadoknadimo propušteno. Imamo i kvalitete i snage za to, a imat ćemo i podršku naših navijača što će također biti vrlo bitno, rekao je Ivušić.

Čuvati se „zalutalog metka“

Zaostatak od 1:0 nije tako velik, no ipak je u pitanju nezgodan rezultat jer protivniku omogućuje da ne mora igrati previše rizično.

To je istina, ali štošta se može dogoditi u tih 90 minuta. Nadam se da nećemo morati ići u produžetke, no tko zna kakav će biti scenarij. Oni će se vjerojatno povući i čekati svoje šanse iz kontre, što znači da im ne smijemo ostavljati previše prostora na našoj polovici terena. Morat ćemo biti ustrajni u napadima, ali i oprezni da nam se ne dogodi opet nekakav „zalutali metak“. Šansi mora biti i nadam se kako ćemo ovaj puta biti precizniji i ubojiti nego u Sofiji gdje nam je nedostajalo i malo sreće.

Važna je i navijačka „kulisa“

Što se tiče ambijenta i atmosfere na stadionu, Ivušić se nada kako će tribine biti fino popunjene i što je još važnije da će navijači stvoriti pravu „kulisu“.

Bugari su imali odličnu podršku u prvom susretu, sada mi to očekujemo pred našom publikom. Neka protivnik osjeti da mu neće biti nimalo lako u Gradskom vrtu, od samog početka utakmice. Mi ćemo s naše strane sigurno učiniti sve da pobijedimo i prođemo dalje, a siguran sam da će nam u tome značajno pomoći i svi koji dođu na tribine.