Igrači na terenu trebaju biti hrabri i odlučni, vjerovati u sebe, a navijači neka ih ponesu do još jedne velike pobjede.

Ako smo u Sofiji gledali Osijek koji je pokazao da može nadigrati CSKA, bez obzira što je krajnji ishod bio negativan, večeras (četvrtak – 20,45) u Gradskom vrtu očekujemo kako će Bijelo-plavi biti još jednu razinu više. To će im vjerojatno biti i nužno da bi se plasirali u 3. pretkolo Europske lige. Teška zadaća, nije to upitno, bez obzira što bugarska momčad u prvom susretu nije ostavila upečatljiv dojam te je imala čak i podređenu ulogu na terenu pred svojim bučnim navijačima. Međutim, ostvarila je pobjedu i to je činjenica. Pritom nije primila pogodak, što je također bitno, ali ostaje nam „drugo poluvrijeme“ u kojem će Osječani nastojati preokrenuti stvari u svoju korist.

Napad ne znači i „divljanje“ terenom

Kada imaš rezultatski zaostatak, logično je da moraš razmišljati o napadu i o tomu kako doći do priželjkivanog rezultata. Pod tim se podrazumijeva pritisak na suparničku obranu, ali ne i „divljanje“ u kojem bi se narušila formacija i odstupilo od taktičkih zamisli i dogovora u pripremi ovoga dvoboja. Svi bismo voljeli da Bijelo-plavi što prije dođu do pogotka, unesu pomutnju i nervozu u suparničke redove, a sebi ubrizgaju dodatnu dozu odlučnosti. To ipak ne znači da se u prevelikoj želji zaboravi na obveznu igru i u drugom smjeru, na odgovornost u obrambenim zadaćama jer ne može se isključivo razmišljati o napadu. Dakle, trebat će imati „vruće“ srce, ali i hladnu glavu da bi se došlo do uspjeha. I takav pristup mora biti isti tijekom svih 90, moguće i 120 minuta, ovisno o tomu kako će se kretati rezultat…

Nek' se ori i odjekuje „Ajde Osječe“!

Navijači će svoje dati na tribinama. U to ne treba sumnjati jer svi u „Kohorti“ jedva čekaju još jednu utakmicu koja i njima znači puno, kao i našoj momčadi. Da bi sve na kraju dobro završilo nužno je da i publika i igrači budu na svom maksimumu jer je protivniku u tim okolnostima teže zadržati mirnoću i biti baš maksimalno fokusiran što je u ovakvim susretima od posebnog značaja. Osijek može dalje, to nije upitno, a da bi se sve posložilo u pozitivnom smislu – trebat ćemo upravo tu simbiozu momčadi i navijačkog puka. Imamo opet priliku pisati lijepu europsku priču, nadodati dosadašnjim uspjesima još jednu pobjedu koja bi nam svima puno značila. Dečkima na terenu poželimo sreću i da je isprovociraju hrabrom i bespoštednom igrom, a s tribina nek' se ori i odjekuje „Ajde Osječe“!