Ljupko je više puta istaknuo kako među njegovim igračima ne smije biti nikakvog straha, niti se smiju isključivo braniti.

Gotovo je bio pun press centar u Gradskom vrtu na konferenciji za novinare trenera CSKA, nekadašnjeg igrača i trenera Osijeka, Ljupka Petrovića. Puno je bilo bugarskih izvjestitelja, a došli su i osječki, kako bi čuli što će u najavi susreta reći kormilar viceprvaka Bugarske. Petrović je uvodno iskazao respekt prema suparniku, istaknuvši kako Osječani imaju dosta kvalitetnih pojedinaca. Pritom je spomenuo barem ponekog igrača iz svake linije, a posebice reprezentativce Škorića i Kleinheislera. Odgovarajući na pitanja naših bugarskih kolega rekao je kako CSKA mora odigrati hrabru utakmicu u Gradskom vrtu, kao da je u Sofiji bilo 0:0, dodavši da bi bilo pogubno cijelo vrijeme se braniti i čuvati minimalnu prednost iz prvog ogleda.

Osjeća određenu tremu

Što se tiče publike, spomenuo je kako vjeruje da će ga oni koji su ga imali priliku gledati u igračkim danima u dresu Osijeka dočekati normalno i korektno, dok za mlađe generacije navijače, kaže, ne zna što može očekivati. U gradu na Dravi proveo je značajan dio svoga života, ovdje i dalje ima dosta prijatelja, pa se Ljupko nije ustručavao zaključiti kako osjeća i svojevrsnu tremu jer je ipak riječ o vrlo bitnom susretu za obje momčadi. Na pitanje jesu li njegovi nogometaši vježbali izvođenje jedanaesteraca je odgovorio da nisu, dodavši kako to „ili znaš“ ili „nećeš ni naučiti“, što je nasmijalo okupljene novinare. Najčešće izgovore Petrovićeve riječ tijekom „pressice“ bile su hrabrost i samopouzdanje, uz vjeruju da će CSKA na kraju izboriti prolaz.