U velikoj većini od ukupno 210 minuta dvostrukog ogleda Osijek je bio bolji takmac, to će ostati činjenica…

Sve su dali naši nogometaši za pobjedu nad CSKA-om u pred 7.214 gledateljem u Gradskom vrtu. I bili su bolji u tih 120 minuta, kao što su dominirali i u Sofiji, no ipak nije bilo dovoljno za ukupan trijumf. Osijek je „poništio“ prednost bugarskog prvaka u prvom poluvremenu, približio se plasmanu u sljedeći krug natjecanja, ali je nedostajao taj drugi gol kojega smo toliko silno priželjkivali, nadajući se da nećemo morati strijepiti u „raspucavanju“ s bijele točke. I doista se nema što zamjeriti igračima, pružili su u iscrpljujućoj utakmici, koja je potrajala do kasno u noć, koliko su mogli. I njima je teško palo to što na kraju nisu mogli slaviti sa svojim navijačima, što je svima bila velika želja…

CSKA samo s jednom prigodom

Igrali su CSKA i Osijek ukupno 210 minuta i tko je god gledao ta dva ogleda vjerojatno će se složiti u (pr)ocjeni da su Bijelo-plavi pokazali više i da ih protivnik sigurno nije ni u čemu nadvisio. Kada je Majstorović svojim prvim golom u osječkom dresu doveo domaćina u vodstvo, svima nam je prostrujala misao kako to neće biti i konačan ishod. Bilo je šansi, pokušaja u kojima nije puno nedostajalo da bi se barem još jednom svladao Černiauskas, ali to veselje ipak nismo dočekali. S druge strane, gosti su samo preko Sowa jednom opasno priprijetili i to im je zapravo bila i jedina izgledna prigoda u oba dvoboja.

„Prešaltati“ se odmah na HNL

Uistinu nije lako prihvatiti spoznaju da nas neće biti u idućem pretkolu Europske lige jer smatramo da je naša momčad to zaslužila. Slušali smo komentare trenera CSKA, prekaljenog Ljupka Petrovića i njegovih igrača koji su još na terenu, prije odlaska u svlačionicu, odali priznanje protivniku i čestitali mu na dva dobro odigrana susreta u kojima je Osječanima tako malo nedostajalo za puno bolje raspoloženje od trenutnoga. No, nema kukanja niti će biti vremena za nekakve pretjerane analize. Već u nedjelju je prvenstveni ogled s Interom kojega svakako treba riješiti – pobjedom. Moramo se potpuno „prešaltati“ na taj susret i staviti bodove na konto, vjerujući da će to biti početak jedne uspješne rezultatske serije.