Bijelo-plavi vjeruju da i protiv državnog prvaka mogu biti uspješni na svom terenu i nastaviti pobjedničku seriju.

Dočekali smo i prvi pravi derbi ove sezone u HNL-u. Osijek je domaćin Dinamu ovoga petka od 20 sati u Gradskom vrtu i jasno je da to nije tek „obična“ utakmica u borbi za bodove. Uvijek su ti međusobni dvoboji i kod igrača i kod navijača u kategoriji posebnih, pa u takvom raspoloženju čekamo i ovaj večerašnji. Osječani su domaćini i na svom terenu već dugo ne prepuštaju svojim protivnicima „ni mrvice“, pa imamo pravo biti optimisti bez obzira tko nam dolazi(o) u goste.

Ne treba se zamarati sastavom protivnika

Dinamu je zasigurno preokupacija utakmica koju će odigrati protiv Ferencvarosa u Budimpešti, pa će Bjelica „miksati“ sa sastavom, ali je naprosto činjenica da prvak ima toliko širok i kvalitetan kadar da je teško govoriti o njihovoj prvoj i drugoj momčadi. Stoga tomu ne treba pridavati previše pozornosti. Jasno je da će Osječanima ovo biti i najteži ispit od početka nove natjecateljske godine, no spremni su za još jedno pravo iskušenje, kakvi su bili i europski ogledi s CSKA-om. Rado se prisjetimo prošloga proljeća i posljednjeg susreta s Modrima kada je na našem stadionu bilo 2:1 i svakako bismo bili iznimno zadovoljni da se nešto slično ponovi i ovaj puta. Osijek to može, bez obzira na to što je sasvim jasno da će nam za pobjedu trebati odlično izdanje Bijelo-plavih, uz podjednako kvalitetni doprinos baš svakog igrača na terenu.

Opet će biti važna navijačka potpora

Što se udarne jedanaestorice tiče, postoje još neki upitnici. Šorša je „rovit“, ali će se uvijek staviti u službu kolektiva, a problema je cijeloga tjedna imao i Pilj, pa je itekako upitno može li zaigrati. Ipak je riječ o našem vrlo bitnom prvotimcu koji daje i ritam igre, zajedno s mađarskim reprezentativcem Kleinheislerom. Sve češće svojim ulascima s klupe Lopa uspijeva donijeti nešto pozitivno, a protiv Dinama će posebno biti važno da pričuve, kada dočekaju priliku, budu na visokoj razini u svakom pogledu. I naravno, ništa manje bitno, opet i podrška s tribina može biti dodatna snaga domaćinu da izvuče i pruži sve što može. Stoga je ovo i poziv navijačima da se okupe u što većem broju i pomognu osječkoj momčadi u još jednoj utakmici kojoj se svi zajedno veselimo, nadajući se – najboljem.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL