Tekstualni prijenos derbi utakmice protiv Dinama. Utakmica počinje u 20 sati, a aktualnosti s utakmice donosi vam MMM.

OSIJEK - DINAMO 0:0

utakmica je završila podjelom bodova, a Osječani su u nastavku bili bliže pobjedi... 

90' + 3 još jedna velika prigoda za Osijek! Bočkaj ubacuje iz kornera, skače Mance i puca glavom. Lopta završava doslovno nekoliko centimetara pokraj desne vratnice!

90' sporna situacija u šesnaestercu gostiju. Talys je asistirao Mariću koji ulazi u kazneni prostor, uslijedio je start Theophilea, ali sudac Zebec smatra da je osječki napadač simulirao i pokazuje žuti karton Mariću i time izaziva žestoke prosvjede i zvižduke s tribina. 

86' Škoriću javna opomena. 

82' Kleinheisler izlazi, na terenu je Talys koji će ovaj puta zaigrati u veznom redu. 

79' žuti karton dobio je Bočkaj. 

78' Šorša proigrava Marića koji puca s 15 metara, međutim, blokirao ga je Dilaver. 

77' posljednja zamjena u momčadi Dinama. U igri je Šitum, na klupu odlazi A. Marin. 

75' umjesto Lope je ušao Mioč. 

74' dobro je gađao Petković iz slobodnog udarca s 22 metara, zamalo je poslao loptu iznad grede. 

73' odmah i druga zamjena kod gostiju. U igri je Petković umjesto Gavranovića. 

72' igru napušta Gavranović, ušao je Petković. 

67' javna opomena za Theophilea. 

65' Mance bježi gostujućoj obrani, no ipak ne pogađa okvir suparničkih vratiju. 

64' Marić pokušava u padu "škaricama", ne uspjeva loptu uputiti ka Livakoviću... 

63' još jedna odlična šansa za Osijek! Mance s desne strane šalje loptu kroz peterac, u punom je sprintu Bočkaj koji puca lijevom nogom sa 7-8 metara, ali je Pinto u zadnji trenutak uklizao i spasio Lovakovića i suigrače. 

58' pucao je Moro, lopta završava pokraj desne vratnice. 

58' "požutio" je Šutalo. 

57' velika prigoda za Bijelo-plave! Bočkaj je centrirao s lijevog krila, Mance ne uspjeva doći do lopte, ali na drugoj vratnici je Šorša koji fino ppuca glavom, ali je Livaković opet poput mačke! Reprezentativni vratar je fantastičnim refleksom spriječio pogodak. 

52' Kadzior puca iz "slobodnjaka", nije bio precizan. 

50' žuti karton, prvi na utakmici, dobio je Žaper. 

48' "petaljali" su Osječani pred svojim vratima, Ivušić je stavio u probleme Šutala, dobro pa to gosti ne koriste za nešto ozbiljnije i opasnije.. 

47' Kleinheisler puca sa 17 metara, lopta ide metar iznad grede. 

46' počinje drugo poluvrijeme, nema izmjena ni u jednoj momčadi. 

na tribinama u Gradskom vrtu je 5.127 gledatelja s kupljenim ulaznicama. 

45' + 3 završeno je prvo poluvrijeme u kojem je bilo prilika, ali ne i golova. 

45' + 1 Kadzior pokušava nešto više napraviti, ali mu to ne uspjeva u sudačkoj nadoknadi vremena. 

41' na drugoj strani prijeti Mance, no udarac mu nije bio dovoljno jak da bi iznenadio Livakovića.

37' nova velika šansa za Dinamo. Nakon jednog prekida sam je, bez svoga čuvara, ostao snažni Theophile koji je pucao glavom s pet metara, a Ivušić je i ovaj puta sjajno intervenirao i sačuvao svoju mrežu!

31' sada su stopostotnu prigodu imali Modri. Kleinheisler je izgubio loptu, Majer potom asistira utrčalom Gavranoviću koji s lijeve strane u šesnaestercu ne uspjeva prebaciti istrčalog Ivušića čija je reakcija bila fantastična, baš kao i Livakovićeva koju minuti prije na suprotnoj strani. No, lopta se odbila do Atiemwena koji iz vrlo izgledne situacije puca preko grede. 

25' Škorić je pokušao glavom, nije dobro "zahvatio" loptu iako ga pritom gosti nisu "pokrivali". 

23' opet je Mance u kaznenom prostoru, pripremio se za udarac, ali je blokiran. 

21' kakav "zicer" za Osječame! Majstorović je idealno ubacio loptu u kazneni prostor, primirio ju je Marić i pucao s desetak metara, no Livaković je sjajno intervenirao! Lopta je odbijena do Šorše koji može također pucati, ali se odlučio proigrati Mancea koji mu je bio na dva-tri metra udaljenosti. Međutim, naš se napadač poskliznuo u ključnom trenutku i velika je prilika otišla u nepovrat...

19' dosta se oprezno i pozicijski igra s obje strane, još nema prigoda. 

6' ozlijedio se Lopa koji je uskočio u sastav umjesto Pilja... Ukrajinac se nakon ukazane liječničke pomoći vratio u igru. 

5' Šutalo je neoprezno izgubio loptu ispred osječkog šesnaesterca, Gavranović je odmah proigrao Kadziora na desnoj strani, no Lopa je pravovremenim uklizavanjem spriječio veću opasnost po domaćina. 

1' počeo je derbi, poželimo našim Osječanima puno sreće i rezultatskog uspjeha!

Glavni sudac je M. Zebec (Varaždin), kojemu će pomagati B. Križarić (Čakovec) i N. Kečkiš (Virovitica) uz dva dodatna arbitra, a to su M. Vidulin (Kanfanar) i J. Titlić (Hrvace)

Bjelica se odlučio za jedanaestoricu: Livaković, Pinto, Theophile, Dilaver, Moubandje, Moro, A. Marin, Kadzior, Majer, Atiemwen i Gavranović. Pričuve su: Horkaš, Hajrović, Gojak, Šitum, Petković, Leovac, Stojanović, Lešković, Gvardiol, Gjira, Perić i Oršić. Olmo i Ademi su ostali u Zagrebu. 

Osijek će igrati u sastavu: Ivušić, Škorić, Šutalo, Majstorović, Šorša, Bočkaj, Žaper, Kleinheisler, Lopa, Marić i Mance. Na klupi su: Malenica, Gutieri, Kamenar, Špoljarić, Talys, Mioč, Lončar, Todoroski, Todorov i L. Marin. 

Osječani će morati zaigrati bez ozlijeđenog Pilja koji nije izdržao posljednji trening uoči utakmice, a nema ni nedovoljno spremnog Jugovića, kao ni Dugandžića dok novopridošli Brazilac Silva još nema pravo nastupa. 

Pozdrav iz Gradskog vrta, u iščekivanju derbija između Osijeka i Dinama!