U momčadi neće biti požutjelog Laštre, ali ni Kurtovića i Vukobratovića. Šušak na pitanje o predsjednikovoj ostavci odgovorio da je on trener NK Osijeka, a ne Tolja ili bilo kojeg drugog pojedinca.

Atmosfera u taboru bijelo-plavih uoči sutrašnjeg gostovanja kod Lokomotive u Kranjčevićevoj daleko je od poželjne, a kamoli idealne. Momčad je na samom začelju tablice, a dodatnu nesigurnost i brigu unijela je jučerašnja vijest da je predsjednik Kluba Slobodan Tolj odlučio odstupiti. U takvom ozračju Osječani kreću put metropole gdje će pokušati pobijediti ili barem ostati neporaženi u svojoj grčevitoj borbi za opstanak.

- Nema nam druge nego opet pokušati doći do sva tri boda, što znači da ćemo napadački i postaviti igru. Krenut ćemo s dva klasična napadača, u veznom redu će također biti napadački orijentirani igrači, ali dopustite da neke pojedinosti oko samog izbora igrača zadržim za sebe i našu svlačionicu, rekao je trener Ivo Šušak na redovitoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu.

Odlučio je osječki kormilar mijenjati i udarnu jedanaestoricu, pa će osim Laštre koji mora pauzirati zbog tri žuta kartona, ogled s „lokosima“ propustiti i kapetan Kurtović, kao i još jedan veznjak Vukobratović...

- Igru moramo postaviti ofanzivno, pa sam u tom smislu i birao igrače koje kanim poslati na teren. Laštru će zamijeniti Platero, a za vezni red imamo više kombinacija jer nam se u konkurenciju vraćaju Jamak i Škorić. Kurtovića ćemo, stoga, odmoriti baš kao i Vukobratovića kojem su se „zalomile“ dvije, nažalost, skupo plaćene pogreške kod primljenih golova u Koprivnici iako je, osim toga, djelovao sasvim solidno na terenu. No, ne želimo ga psihološki dodatno opteretiti.

I Šušak se osvrnuo na atmosferu u momčadi i oko nje koja vlada posljednjih dana:

- Uslijed našeg poraza od Slaven Belupa i pobjeda izravnih konkurenata, dakako i padom na samo začelje tablice, jasno je da ne možemo govoriti o širenju nekakvog optimizma. No, s druge strane radili smo na tome da nam momčad ne zahvati bilo kakvo malodušje jer se još dosta toga može napraviti i ispraviti do kraja sezone.

Lokomotiva je Osijeku vrlo neugodan protivnik, ali su bijelo-plavi znali već slaviti u gostima kod Ivkovićevih izabranika...

- Nama je otežavajuća okolnost u tome što su oni doživjeli težak poraz u prošlom kolu kada su također bili domaćini. Sada će se sigurno nastojati iskupiti, ali je na nama da pokažemo kako vrijedimo više od trenutnog plasmana na ljestvici. Moramo ući odlučno od samog početka i vjerovati da ćemo na kraju biti uspješniji od domaćina. Da li ćemo to ostvariti kroz igru ili će odlučivati i faktor sreće, to i nije tako bitno, rekao je iskusni stručnjak na klupi Osijeka.

U nekoliko rečenica Šušak se osvrnuo i na ostavku predsjednika Tolja, a iz svoje, trenerske pozicije:

- Na ovoj sam funkciji dok klupsko čelništvo na mene računa i dok me moja momčad slijedi u onome što radimo. Nisam trener ni gospodina Tolja ni bilo koga drugoga, već NK Osijeka. A kod dolaska sam rekao da je moj mandat na raspolaganju svaki dan. Ja sam taj koji broj zadnji napuštam, i tako se i odnosim prema svojim obvezama, poručio je Ivo Šušak.