Slavljenik je ove nedjelje Mihael Žaper koji se ustalio u najboljem sastavu Bijelo-plavih, a dosad je skupio 16 nastupa.

Nakon Alena Grgića, rođendan u Nogometnom klubu Osijek slavi naš veznjak Mihael Žaper. Rođen je 11. kolovoza 1998. u Osijeku i svi mu u redovima Bijelo-plavih žele sve najbolje i na zelenom terenu i izvan njega! Kao dječak je prvo igrao za donjogradsku Olimpiju iz koje je 2011. došao u Gradski vrt i od tada se kroz mlađe klupske kategorije i Osijek II probijao do najbolje momčadi Bijelo-plavih. Prvu priliku među seniorima pružio mu je Zoran Zekić, a bilo je to na utakmici s Interom 13. svibnja 2016. u posljednjem kolu te sezone. Žaper je ušao na početku drugog poluvremena, a u svom debiju je odmah bio i strijelac.

Sva tri gola zabio u gostima

Do sada je skupio 16 službenih nastupa za NK Osijek, 13 u HNL-u, 1 u nacionalnom Kupu i 2 u kvalifikacijama Europske lige. Uspio je pritom postići i 3 pogotka (Interu dva puta i Lokomotivi, sve u gostima) iako najčešće igra na poziciji zadnjeg veznog. Standardan je u najboljem sastavu osječkog prvoligaša postao dolaskom Dine Skendera za trenera, budući da je kod njega prethodno bio i kapetan u redovima Osijeka II. Prošloga je proljeća, u vrijeme velike borbe za jednu od europskih pozicija, nanizao 11 uzastopnih utakmica u nizu u kojima je uvijek bio u početnoj jedanaestorici, a da pritom nijednu nije propustio. Sretan ti rođendan, Miha, uz još puno uspješnih igara u najdražem dresu!